Propostes de l’oposició al Ple ordinari del 23 de juny de 2021

El Ple del Consell Municipal del mes de juny ha aprovat tres propostes amb contingut de declaració institucional, les presentades per BComú, per recuperar els cursos de català del CNL a l’estiu; el PSC, que demana mantenir els efectius per garantir que no hi hagi impactes als centres educatius de complexitat, i J×Cat, que vol crear una taula política municipal per tractar la posició de l’Ajuntament respecte a l’ampliació de l’aeroport. S’han rebutjat les propostes d’ERC, Cs, BCN Canvi i el PP, aquesta última proposta també amb contingut de declaració institucional.

23/06/2021 15:33 h

Ajuntament de Barcelona

La proposició d’Esquerra Republicana de Catalunya demanava esmenar l’actuació del Govern municipal en la tramitació de la concessió de la parcel·la de l’edifici central de la nova bocana del Port, i instar-lo a renegociar amb el Port de Barcelona les condicions per donar preeminència a l’activitat cultural. La proposta s’ha rebutjat amb els vots favorables d’ERC i els vots contraris de BComú, el PSC, J×Cat, Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita.

Ciutadans ha instat el Govern municipal a dissenyar i ampliar el Pla de promoció de la destinació Barcelona i de recuperació de la marca Barcelona. Aquesta proposta també s’ha rebutjat, amb els vots favorables de Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita, els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC i l’abstenció de J×Cat.

Barcelona pel Canvi ha proposat crear la Regidoria de les Famílies per tal de poder atendre les famílies al llarg de les diferents etapes del cicle vital. La proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables de J×Cat, Cs, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita i els vots contraris d’ERC, BComú i el PSC.

Quatre proposicions amb contingut de declaració institucional

Al Ple del mes de juny s’hi han presentat quatre proposicions amb contingut de declaració institucional, les que han defensat BComú, el PSC, J×Cat i el PP.

La proposició de Barcelona en Comú demana al Govern de la Generalitat recuperar els cursos de català del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona previstos per a l’estiu d’enguany i garantir que n’ofereixi tants com calgui per respondre a la demanda actual. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, BComú, el PSC, J×Cat, el PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita i l’abstenció de Cs.

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha presentat una proposta en què es demana que el Departament d’Educació implementi les mesures acordades per mantenir els efectius, a fi de garantir que no hi hagi impactes negatius a les zones i els centres amb algun grau de complexitat per continuar fent front a la desigualtat educativa a la ciutat. La proposta ha quedat aprovada per unanimitat amb els vots favorables de tots els partits i de la regidora no adscrita.

Junts per Catalunya ha proposat crear una taula política municipal que es reuneixi abans i després de cada reunió de la taula institucional convocada per la Generalitat sobre l’aeroport per aconseguir un diàleg directe i continuat i que les posicions de l’Ajuntament tinguin el màxim suport. La proposta s’ha aprovat unànimement amb els vots favorables de tots els partits i de la regidora no adscrita.

El Partit Popular ha presentat al Ple una proposició en què expressa el seu suport incondicional i absolut a la Constitució espanyola i insta el Govern d’Espanya a respectar la independència de les diferents institucions de l’Estat i les decisions judicials i a no concedir els indults als condemnats per sedició. La proposició s’ha fet per vot nominal i ha estat rebutjada amb set vots favorables, trenta vots contraris i una abstenció.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades