Nous horaris de neteja a Ciutat Vella per garantir el descans nocturn

S’han modificat els horaris de neteja nocturns en diversos carrers del Gòtic nord, el Raval nord i el nucli antic per combatre els alts nivells de contaminació acústica i garantir el descans del veïnat.

15/08/2018 10:31 h

Ajuntament de Barcelona

S’han reestructurat els serveis un cop demostrats els beneficis de la prova pilot que es va dur a terme l’any passat al carrer d’Escudellers. Abans les empreses de neteja oferien un servei més intens i reiteratiu per mantenir l’espai públic en bones condicions, ja que sovint s’abandonen residus als carrers fora dels contenidors o de l’horari establert. El fet que els vehicles passessin diverses vegades en horari nocturn, però, generava molèsties de soroll al veïnat, i per això s’han implantat nous horaris, per respectar les hores de descans. Així es garanteix la neteja i recollida de residus necessàries sense generar molèsties al veïnat.

En concret, els canvis s’han dut a terme als carrers Comtal, de les Moles i d’Estruc, al Gòtic nord; als carrers de Valldonzella i Joaquim Costa i a les places de Castella i dels Àngels, al Raval nord, i al carrer del Rec i del Comerç i al passeig del Born, al nucli antic.

Nucli antic

Al nucli antic s’unifica la recollida domiciliària de bosses i l’aigualeig posterior, que es fa cada dia a la 1.45 hores. S’eliminen els repassos de les 4.45 hores i es revisa que els contenidors estiguin en bon estat.

Raval nord

Pel que fa al carrer de Valdonzella i la plaça de Castella, es concentrarà tota la neteja abans de la 1.45 hores. Els comerciants de la zona ja han estat informats de l’horari nou, i han estat advertits de la possibilitat d’inspecció i de multa posterior en cas que no compleixin aquests horaris. A la plaça dels Àngels i al carrer de Joaquim Costa també s’ha reestructurat el servei. A la plaça dels Àngels hi haurà una presència permanent i diària de la Guàrdia Urbana a partir de les 22.00 hores, i també hi haurà quatre agents amb vehicle que faran la ruta de les places dels Àngels, de Terenci Moix i de Castella per evitar actituds incíviques.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades