Suport al projecte BCN Inclusive Coding per combatre la bretxa digital

La Mobile World Capital Barcelona ha presentat la iniciativa BCN Inclusive Coding, un programa de reorientació professional adreçat a persones en situació de vulnerabilitat per promoure la inserció laboral mitjançant la formació en les competències digitals més demanades per les empreses. El projecte té el suport municipal i la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i la Creu Roja.

27/10/2021 16:24 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa BCN Inclusive Coding, que s’articula a través del programa Barcelona Digital Talent de la Mobile World Capital Barcelona, consisteix en un pla formatiu i d’ocupació adreçat a persones amb dificultats per trobar feina, com dones en situació de precarietat, joves sense titulació prèvia, aturats de llarga duració o persones sol·licitants d’asil o protecció internacional, independentment de factors com l’edat o el gènere.

El projecte es divideix en quatre fases i inclou des de formació en les disciplines digitals amb més demanda en el mercat, com per exemple, Full Stack Development, fins a la incorporació de les persones participants en el sector tecnològic a partir d’activitats de connexió, mentoria i reclutament. A més, ajudarà a generar una xarxa d’empreses socialment compromeses amb el foment del talent digital i la inclusió professional amb diversitat de perfils.

Més inclusió i equitat en el sector tecnològic

Aquesta iniciativa se suma a altres accions per promoure l’equitat en l’àmbit digital, com tot el conjunt de projectes que formen part de la Mesura de govern per a l’equitat de gènere en els entorns tecnològics. Entre les iniciatives que ja s’han posat en marxa destaquen la primera promoció de dones del programa BCN Fem Tech, la creació recent de la xarxa de dones BCN Fem Tech o la primera edició dels premis BCN Fem Tech per impulsar projectes que promoguin les professions tecnològiques entre les dones i les nenes.