Millores d’accessibilitat en un centenar d’autobusos

La millora més visible pel que fa a l’accessibilitat dels nous autobusos és la disposició enfrontada dels dos espais reservats a cadires de rodes i cotxets infantils, un a cada banda de la caixa de passatge i de dimensions més grans, per facilitar la maniobrabilitat de les cadires i els cotxets. A més, en aquests espais, una barra plegable de subjecció lateral garanteix la seguretat de les persones amb dificultats de mobilitat. També hi ha unes cingles ajustables per reforçar la seguretat dels usuaris de cadires de rodes o per lligar objectes perquè no caiguin sobre els passatgers durant el recorregut.

17/02/2020 14:57 h

barcelona.cat

Seguint les indicacions de les entitats de persones amb discapacitat, l’interior dels nous autobusos s’ha dissenyat per facilitar l’accessibilitat i el confort dels passatgers, amb portes àmplies i el màxim d’espai pla. A més, el desplegament de la rampa s’ajusta a l’obertura de les portes perquè la maniobra d’entrada i sortida de les cadires de rodes sigui més segura.

Aquestes millores s’afegeixen a les facilitats consolidades des de fa anys en les diverses generacions d’autobusos de TMB: el terra antilliscant, un mecanisme d’inclinació de la carrosseria per reduir la distància amb la vorera de les parades, una rampa retràctil a la porta central, polsadors de petició de rampa i d’avís de baixada dels cotxets infantils —que anul·len el tancament automàtic de les portes—, la retolació en braille dels polsadors i el sistema d’informació sonora per a persones amb discapacitat visual.

Els 105 autobusos que inclouen les últimes millores en accessibilitat són del fabricant MAN: 49 del model Lion’s City de gas natural comprimit, 26 d’articulats del mateix model i una trentena del model Lion’s City Efficient Hybrid. Transports Metropolitans de Barcelona els ha adquirit en el marc del programa de renovació de la flota per substituir vehicles dièsel o de gas que han arribat al final de la vida útil, i alguns ja circulen per les línies regulars.

Etiquetes associades a la notícia