Tot a punt per a l’estrena del nou Bicing el 8 de gener

El nou Bicing, obert les 24 hores del dia, amb més cobertura territorial i un disseny renovat, s’implantarà progressivament a partir del 8 de gener i sense interrupció del servei. Durant tres mesos conviuran els dos sistemes, que funcionaran de manera independent. L’objectiu és incrementar-ne l’ús un 10% en una dècada i afavorir l’ús de la bicicleta a la ciutat.

03/01/2019 17:40 h

Ajuntament de Barcelona

L’actualització del servei municipal de bicicleta, el Bicing, arriba deu anys després de la seva posada en funcionament. En tot aquest temps l’ús de la bicicleta s’ha incrementat exponencialment, i la remodelació del Bicing arriba en el moment de consolidar l’aposta i contribuir a fer créixer la utilització de la bicicleta com una opció àmplia i transversal per moure’s per Barcelona.

Les novetats, que s’incorporaran gradualment al llarg del 2019, inclouen servei ininterromput, estacions mixtes i en superfície, més bicicletes elèctriques i un disseny més confortable, segur i lleuger, entre altres.

Renovació del sistema 

La primera fase d’implantació del nou Bicing, de gener a abril, inclou l’activació del servei de 24 hores i la substitució de les 424 estacions en superfície actuals per les del nou sistema, amb un ritme de vuit canvis cada dia, que comença pels districtes de Nou Barris i Sant Andreu.

Durant aquest període de transició els usuaris podran accedir als dos sistemes, que funcionaran de manera independent, i hauran d’utilitzar una estació d’origen i de destí del mateix sistema. A més, les estacions de bicicletes elèctriques ubicades al subsòl continuaran disponibles.

Més cobertura territorial

A partir del mes d’abril se substituirà el parc de bicicletes elèctriques, que s’ampliarà de 300 a 1.000 unitats, s’habilitaran 95 noves estacions a barris sense servei i zones amb molta demanda i es posarà en funcionament la reserva anticipada de 5 minuts.

A partir del 12 de gener, una vintena d’informadors a peu de carrer explicaran als usuaris les novetats del servei. Tota la informació actualitzada es podrà consultar també a les estacions, a la aplicació renovada per a mòbils i al web Bicing.cat.

Impuls a la mobilitat sostenible

La posada en marxa del nou servei municipal de bicicleta preveu que se n’incrementi l’ús un 10% en una dècada, fins a 16 milions de desplaçaments anuals.

L’impuls a la mobilitat pedalable del nou Bicing s’afegeix al desplegament de la xarxa ciclista, que s’ha ampliat un 72% en quatre anys. La infraestructura ja té 204 quilòmetres de carrils bici, una xifra que arriba a més de mil sumant-hi les zones 30 i els carrers en plataforma única, especialment indicats per als desplaçaments en bicicleta.

Notícies relacionades