Tot a punt per a l’operació fred

L’operació fred s’activarà en fase preventiva quan els termòmetres baixin fins als 5 ºC o a partir del mes de desembre, i en fase d’alerta en cas que baixin dels 0 ºC o la combinació de factors meteorològics comprometi la vida de les persones. Per segon any consecutiu, es disposarà de 400 places d’allotjament per a persones sense llar. Aquests llits s’afegeixen als 2.130 de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), disponibles permanentment, 1.346 dels quals són municipals.

19/11/2019 20:54 h

Ajuntament de Barcelona

 

L’operació fred té dues fases: la primera, preventiva, s’activarà quan les temperatures baixin fins als 5 ºC o a partir del mes de desembre. Serà aleshores quan s’obriran les 75 places del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) com a allotjament d’emergència per a persones sense llar. Aquestes places funcionaran durant aproximadament quatre mesos, fins que les temperatures pugin.

Quan les temperatures baixin fins als 0 ºC, s’activarà l’operació fred en fase d’alerta i s’oferiran 325 places més per atendre la situació d’emergència. Aquestes places es reparteixen de la manera següent:

  • 150 places en un equipament del districte de Sant Martí.
  • 100 places en un equipament de Sarrià – Sant Gervasi.
  • 30 places exclusivament per a dones al districte de l’Eixample.
  • 25 places més al CUESB (que s’afegeixen a les 75 activades prèviament).
  • 20 places en un recurs residencial de Sarrià – Sant Gervasi.

A més de les 400 places addicionals durant l’hivern, durant la fase d’alerta els equips d’emergències socials sortiran al carrer per oferir a les persones que pernocten a la via pública la possibilitat d’allotjar-se en un centre d’acollida nocturna.

Més places que mai

El programa municipal d’atenció a persones sense llar ha crescut en els darrers anys fins a les 1.346 places actuals, la xifra més alta de la història. Si s’hi afegeixen els equipaments d’entitats de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar, actualment la ciutat disposa de més de 2.100 places d’allotjament que funcionen ininterrompudament.

Etiquetes associades a la notícia