Trenta estius històrics

03/08/2015 21:19 h

Max Ledo

El Torneig d’Històrics celebra, del 3 al 9 d’agost, la 30a edició del que ja s’ha convertit en el campionat d’estiu més important del futbol regional català.

Vídeo ‘30a edició del Torneig d’Històrics’

L’organitza el FC Martinenc, club des del qual va sorgir la idea de realitzar aquest emblemàtic torneig. El seu president, Manolo Dengra, explica com va ser: “Va néixer amb motiu del 75è aniversari del nostre club; volíem celebrar-ho fent alguna cosa bonica i diferent. Aleshores un directiu va proposar fer un torneig amb els equips històrics de la ciutat i tots hi van voler participar.”

Enguany el format del Torneig d’Històrics és el dels darrers anys. Hi participen 12 equips que competeixen en grups de 3 i el millor de cada grup es classifica per a les semifinals. De la dotzena de clubs participants, 6 són barcelonins: FC Martinenc, CE Júpiter, UE Sants, UE Sant Andreu, CE Europa, CF Muntanyesa.

El torneig es disputa al Municipal del Guinardó i s’ha convertit en una cita imprescindible i un punt de trobada per a tots els aficionats del futbol català. També és una bona pedra de toc perquè els equips es preparin per a les respectives competicions.

El Júpiter, 2 reconeixements de prestigi

L’equip de la Verneda comparteix 2 reconeixements que el fan un dels grans protagonistes d’aquest campionat estiuenc. Juntament amb el Martinenc, l’organitzador, és el club que més vegades hi ha participat. També de forma compartida, en aquest cas amb el Badalona, el club gris-i-grana és el que més vegades ha aixecat el títol de campió, un total de 5 fins al moment.