Un centenar d’obres d’estiu per millorar la ciutat

Els pròxims mesos s’executaran 92 obres als deu districtes de la ciutat per millorar-ne l’espai públic, els serveis i les infraestructures. Més de la meitat són petites o mitjanes intervencions amb valor social perquè beneficien el dia a dia del veïnat, i hi haurà grans obres com la transformació de la Meridiana en una avinguda més amable, que començarà el 2 de juliol.

27/06/2018 18:44 h

Ajuntament de Barcelona

El gruix de les intervencions d’estiu, un total de 52, s’emmarquen en el Pla de rehabilitació integral i el Pla de barris. Es tracta de petites o mitjanes millores de mobilitat, seguretat viària, pavimentació, accessibilitat, serveis urbans, mobiliari urbà i verd, que es distribueixen en els 73 barris de la ciutat.

De les grans obres, destaca la transformació de l’avinguda Meridiana entre el carrer de la Independència i el carrer de Mallorca, que comença el 2 de juliol. En aquest tram s’ampliarà l’espai per als vianants, els llocs d’estada i les zones verdes, i s’habilitaran carrils bici segregats. A més, l’actuació servirà per crear un eix de connexió amb els barris de l’entorn, ara fragmentats per l’avinguda.

Durant l’estiu, s’avançarà també la urbanització del parc urbà de la plaça de les Glòries Catalanes. En concret, es tracta de l’àmbit de la Gran Clariana, un espai de més de 45.000 metres quadrats de verd i espai per al veïnat que s’enllestiran al març del 2019. En paral·lel, també continuen els treballs als túnels urbans que recolliran el trànsit de la Gran Via i s’obriran el 2021.

Les intervencions urbanístiques s’intensifiquen durant l’estiu perquè és un període en què es redueix la mobilitat i l’activitat ciutadana, i l’impacte en el dia a dia dels veïns i les veïnes és menor.

Recuperem l’espai públic per al veïnat

Entre les 92 actuacions previstes per a aquest estiu, pràcticament el doble que l’any passat, hi ha previstes urbanitzacions, intervencions en eixos viaris, infraestructures i serveis, i la pavimentació de més de 37.000 metres quadrats d’espai públic.

La pacificació de Gran de Sant Andreu inclou transformar el carrer en una via de plataforma única, velocitat reduïda i més verd que donarà prioritat als vianants i a les bicicletes i afavorirà el comerç de proximitat. A més, continua la remodelació de l’avinguda del Príncep d’Astúries, que recuperarà espai per als vianants i millorarà la connexió a peu entre Gràcia i Sant Gervasi.

També continuaran els treballs de cobertura de la ronda de Dalt, s’iniciaran les obres de les sortides d’emergència del túnel de l’AVE Sants-Sagrera al carrer de Mallorca, es faran millores a la Via Laietana com a pas previ a la renovació global del carrer, i a les cruïlles de la superilla de Sant Antoni, entre d’altres.

Nous carrils bici per a una xarxa més connectada

El desenvolupament de la xarxa ciclista s’impulsa amb cinc nous carrils bici: ronda de Sant Pere, eix Onze de Setembre – Fabra i Puig, plaça de Pius XII, carrer de la Mineria i la connexió entre l’avinguda de Rio de Janeiro i el passeig de Santa Coloma.

També continuen els treballs per habilitar carrils bici al carrer de Dublín, el Parc Logístic i el carrer Número 2 de la Zona Franca.

Una ciutat més accessible

A l’estiu continuaran les actuacions per facilitar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda al transport públic amb l’adaptació de les estacions de metro de Jaume I i Vallcarca, i de l’estació de Renfe de Torre Baró.

A més, també es milloraran els accessos als barris alts de la ciutat, amb intervencions a les escales mecàniques i ascensors d’Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc.

Tres noves àrees de gossos

El desplegament de noves àrees d’esbarjo de gossos a la ciutat continua, i al llarg dels pròxims mesos se n’habilitaran tres de noves a Can Dragó, Alfonso Comín i Virrei Amat. L’objectiu és que tots els districtes disposin d’una àrea gran d’un mínim de 700 metres quadrats.

Aquest estiu s’ha tornat a habilitar l’àrea de gossos de la platja de Llevant, un total de 1.250 metres quadrats separats de l’entorn amb capacitat per a 100 gossos que han d’estar identificats amb microxip.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades