Un passeig per la lectura

La poesia, les lectures dramatitzades d'autors i autores com Teresa Pàmies i Joan Brossa i les actuacions musicals envaeixen aquest dissabte 4 de maig els jardins de la Rambla de Sants d'11.30 a 14 h amb motiu del Passeig per la Lectura.

30/04/2019 14:51 h

Districte Sants-Montjuïc

Entrant als jardins des de la placeta de Ramon Torres Casanova, la primera parada que trobarem és la carpa on Sants 3 Ràdio fa el programa en directe. Hi parlen les entitats culturals i artístiques del barri. I els escriptors/es i poetes/esses de Sants hi presenten els seus llibres, tot amenitzat amb algunes actuacions acústiques en directe, entre les quals destaca a les 12 h la de la Coral Sant Medir. Enguany, a la carpa també podreu conèixer la feina de l’associació Llibre Solidari, una entitat sense ànim de lucre que genera recursos per realitzar ajuda social mitjançant la venda de llibres de segona mà que rebem com a donacions.

A la segona parada, els clubs de lectura de la Biblioteca Vapor Vell, de l’Escola Joan Pelegrí i d’Òmnium Cultural faran recomanacions de llibres. Suma’t-hi i recomana els llibres que més t’agradin tot explicant el per què al llarg del matí. Al migdia (12.20 h) hi haurà una actuació musical a càrrec de Kappra i una actuació de dansa de Shedam Tribal (13.30 h).

A l’altura del carrer dels Jocs Florals, poetes del Col·lectiu d’Artistes de Sants recitaran les seves composicions. Per la seva banda, membres de l’associació mexicanocatalana Mexcat llegiran (12.45 h) textos del poeta mexicà Amado Nervo amb motiu del centenari de la seva mort. També hi escoltarem (13 h) els poemes de Raül Saez i Eduard Reboll guanyadors dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Després, els alumnes de teatre de l’Institut Lluís Vives hi presenten (13.30 h) l’espectacle poètic “Donar veu a la memòria”.

A la parada següent, les lectures en veu alta recuperaran textos i homenatjaran en el centenari del seu naixement les figures de Teresa Pàmies i de Joan Brossa amb la participació del Q-ars Teatre i el Grup de Poetes de Sants “Porta Oberta a la Poesia”. Entre ambdues actuacions (12 h), s’hi podrà veure l’espectacle “VOLEM! (si volem), a càrrec de Carles Beltrán, Lali Barenys i Namina.

Finalment, la darrera parada, es reserva a la poesia i els jocs en família. De 12 a 13h  la cia. Samfaina de Colors presentarà l’espectacle poeticomusical De bracet basat en poemes de Joana Raspall, Miquel Desclot, Lola Casas, Carles Hac Mor, Eva Dénia, Lluïsa March i Maria Dolors Pellicer. Així mateix, durant tot el matí hi haurà un espai de joc lliure i creatiu per a la petita infància a càrrec de Tata Inti.

Adjunts

Etiquetes associades a la notícia