Un Tibidabo encara més social, sostenible i solidari

01/03/2017 16:14 h

Redacció

Dissabte, 4 de març, el Parc d’Atraccions Tibidabo estrena temporada amb el lema “Emocions d’alçada”, amb una hora més de funcionament i amb noves atraccions i espectacles. El parc potencia, a més, la seva vessant més social amb la concessió de beques per a esplais i centres amb necessitats especials i l’accés gratuït als titulars de la targeta rosa.

Els excel·lents resultats de l’any passat, en què el Tibidabo va rebre més de 725.000 visitants i va ingressar més de 15,8 milions d’euros, han permès ampliar l’horari d’obertura una hora més, cosa que farà possible gaudir dels espectacles i les atraccions del parc a partir de les onze del matí. El segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha destacat que el Tibidabo “com d’altres empreses públiques, és una empresa rendible que genera beneficis que es destinen a reforçar la seva vessant social i solidària”.

En aquest context, destaquen l’accés gratuït al parc als titulars de la targeta rosa i l’oferta de 6.900 beques per entrar gratuïtament al parc dirigida a infants de casals, esplais i centres amb necessitats especials. A més, estan previstes una dotzena de festes solidàries, algunes de les quals ja s’han consolidat en els darrers 10 anys, període en què el parc ha estat l’escenari de més de 70 jornades solidàries i ha col·laborat amb més de 550 entitats socials beneficiàries. Un altre factor social del Tibidabo és que es tracta d’una gran font de llocs de treball, amb un increment de la plantilla del 40% des del 2014.

El parc manté accions de respecte al medi ambient, en el marc del Compromís ciutadà per la sostenibilitat 2012-2022, que inclouen incrementar un 10% la recollida selectiva de residus, promoure l’ús del transport públic per accedir al parc o controlar els consums energètics, entre altres.

Noves atraccions i espectacles

Les dues noves atraccions que estrena el parc aquesta temporada són el Mini Hurakan i un nou trenet Txu Txu envoltat d’un hort gegant. També s’han programat dues noves pel·lícules en 4D al cinema del parc, el Dididabo; un nou espectacle del Marionetàrium, i una proposta variada d’espectacles de cloenda i itinerants.

Més endavant s’obrirà la nova zona de les Fonts Interactives, amb jocs d’aigua, llum i so, i també es recuperarà l’emblemàtic Avió, un cop s’acabi el procés de rehabilitació a què està sotmès actualment.

El component pedagògic i educatiu és un altre dels eixos que marquen el programa d’activitats del parc en àmbits com la robòtica, la ciència i l’alimentació saludable.