Una exposició per no oblidar l'atemptat d'Hipercor

L'exposició memorial “La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987”, que s'acaba d'obrir a l'Espai Zero de la Fabra i Coats, és una revisió detallada de l'atemptat que va commoure tota la ciutat ara fa 30 anys i que encara és molt present en la ment de les barcelonines i els barcelonins.

15/12/2017 14:23 h

Redacció

Organitzada pel Museu d’Història de Barcelona (Muhba), l’exposició consta de diferents espais que tracten les diverses vessants del fet: el context polític, la resposta ciutadana, la repercussió mediàtica i, molt especialment, l’homenatge i el record a les víctimes. L’objectiu és oferir una versió integral de tota la informació perquè el visitant n’extregui les seves pròpies conclusions.

Les fonts documentals que integren l’exposició es projecten en format audiovisual sobre uns cortinatges per evidenciar les relacions entre els diferents temes que es tracten. Són especialment colpidors els testimonis de víctimes i familiars, que expressen no només els danys físics i morals que els va provocar l’atac terrorista, sinó també una denúncia de l’oblit que han viscut durant tots aquests anys.

L’exposició forma part del programa d’accions, impulsat pel comissionat de Programes de Memòria per mostrar respecte per les víctimes i els seus familiars, que va començar el mes de juny amb un acte ciutadà al parc de Can Dragó.

Etiquetes associades a la notícia