Una incubadora d'empreses per consolidar l'economia del futur de Barcelona

Neix la Incubadora MediaTIC, el primer centre municipal especialitzat en l’acceleració i impuls d’empreses d’impacte tecnològic alt amb projectes aplicats a camps com la intel·ligència artificial, la robòtica, les tecnologies espacials o la nanotecnologia. La cinquena incubadora de Barcelona Activa, que acollirà una vintena de projectes empresarials, es posa en marxa just quan fa 30 anys que l’organisme va crear el seu primer viver a la ciutat.

06/06/2017 16:11 h

Ajuntament de Barcelona

El primer tinent d’alcaldia i president de Barcelona Activa, Gerardo Pisarello, ha afirmat que la incubadora “és un projecte emblemàtic de l’aposta per construir l’economia que Barcelona necessita per a la propera dècada: l’economia digital i la seva aplicació en altres sectors estratègics”, com ara l’economia circular, la nova manufactura o la reindustrialització.

A l’empresa que ja s’ha instal·lat a la incubadora MediaTIC, se n’hi afegiran d’altres com a resultat d’un procés de selecció que valorarà que disposin de patents o que els seus equips de treball estiguin formats per personal científic o tècnic. El període d’incubació variarà segons l’estat de maduració de l’empresa fins a un temps màxim de cinc anys, i es preveu que durant el primer semestre del 2018 ja estigui a ple rendiment.

Pel que fa a la incubadora, Pisarello ha afegit: “Pretenem estimular el talent digital i alhora garantir la inclusió digital, que és un dels grans reptes que tenen les societats contemporànies.” I ha destacat que el de les tecnologies de la informació i la telecomunicació (TIC) “és un sector estratègic que en els darrers anys ha generat més ocupació estable i amb millors salaris i condicions laborals”.

S’hi habilitarà també un córner internacional, perquè empreses de diferents ciutats puguin fer accions de prospecció de mercat amb emprenedors locals, i s’hi acolliran accions del programa de preacceleració d’alta tecnologia per a deu projectes intensius en l’ús de tecnologia que es trobin en una fase molt inicial i que seran candidats a entrar a la incubadora.

Notícies relacionades