Veniu a la 53a edició del Barcelona Jazz Festival!

El Voll-Damm Festival de Jazz torna a la ciutat amb una seixantena de concerts programats d’octubre a març.

18/10/2021 12:49 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona serà l’escenari de la 53a edició del Voll-Damm Festival de Jazz. Del 20 d’octubre al 10 de març la ciutat ha programat una seixantena de concerts en diversos dels seus temples musicals i amb els grans noms del gènere al capdavant.

Els escenaris triats per a l’ocasió són el Conservatori del Liceu, (l’auditori i la sala 2), la Sala Barts, la sala 2 de l’Apolo, el Palau de la Música i Luz de Gas, així com el Teatre Auditori de Sant Cugat. També hi participaran el Harlem Jazz Club i el Milano Jazz Club.

Un cartell (més que) ambiciós

Edició rere edició l’organització dels espectacles treballa de manera acurada el cartell que presenten al públic. Aquesta vegada tampoc no han abaixat el llistó, amb artistes de la talla de Richard Bona i Alfredo Rodríguez, Cimafunk, José James, Jesse Davis, Marco Mezquida, Chucho Valdés o La Locomotora Negra. Aquesta última s’acomiadarà del festival amb un darrer concert al Palau de la Música. 

El Conservatori, de nou protagonista

Enguany el Conservatori del Liceu tornarà a ser l’epicentre del jazz a Barcelona, gràcies a les actuacions i classes magistrals que s’emmarquen en el programa. En concret, s’hi podran veure 20 classes d’artistes del cartell i 27 concerts. Hi passaran Melissa Aldana, Jakob Bro, Chris Potter, Avishai Cohen, Ambrose Akinmusire, Kenny Garrett, Tomatito, Chucho Valdés i molts altres. A més, la directora general de l’escola, Maria Serrat, rebrà la Medalla d’Or del festival, per la seva col·laboració amb la institució durant els deu últims anys.

Cal mencionar també la secció Carta Blanca, que oferirà els concerts de Carne Lamela i Jurandir Santana (“Celebrating la fusa”), Gonzalo del Val Trio amb Benet Palet (“Cancionero”), Kevin Díaz Double Tri, Oscar Latorre Quartet (“A pathway to become”) o Marco Mezquida.

Podreu adquirir l’abonament Descoberta (cinc concerts a 50 euros), que us permetrà assistir als concerts de cinc professors del Conservatori: Carme Canela (a duo amb Jurandir Santana), Gonzalo del Val Trio amb Benet Palet, Kevin Díaz Double Trio, Òscar Latorre i Marco Mezquida.

Espai per al flamenc

De nou el festival incorpora De Cajón!, la seva sèrie flamenca. En aquesta edició hi participen Miguel Poveda (convidat de luxe del concert de Tomatito “Viviré”), el guitarrista Rafael Riqueni, Antonio Carmona, amb un espectacle d’estrena i una producció pròpia, i els tres grans guitarristes Pepe Fernández, Jerónimo Maya i Rycardo Moreno, junts a “Una nit amb solera”. Tampoc no hi faltaran Estrella Morente, Dorantes i Chano Domínguez – Diego Amador.

Joan Chamorro

Aquest Voll-Damm Festival de Jazz reconeixerà amb el seu “Retrat d’artista” Joan Chamorro, fundador de la barcelonina Sant Andreu Jazz Band. Ho farà amb cinc concerts, un dels quals serà la celebració dels primers quinze anys de la banda. L’acte reunirà els setanta artistes que han format part de l’orquestra.

Vermut a la Finestres

En el marc del festival, la Llibreria Finestres serà l’escenari de la presentació del llibre Chá-cha-chá, un baile y una época, amb José Arteaga, coordinador editorial del llibre, i de la col·lecció “Gladis Palmera” i Judy Cantor-Navas, editora i traductora de la versió anglesa. La festa es complementarà amb el DJ Bárbaro Crespo, Machito.

Fotografia i jazz

Per primera vegada el festival col·labora amb el centre KBr, de la Fundació Mapfre, amb una exposició dedicada al fotògraf Lee Friedlander. Les seves obres recullen els rostres de figures icòniques de la història del jazz, com John Coltrane, Miles Davis, Duke Ellington, Aretha Franklin i Sarah Vaughan.

Informació pràctica

Consulteu aquí la programació del festival. Podeu adquirir les entrades dels concerts a través de jazz.barcelona/ca/entrades.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia