Vols ser un #runnersolidari?

18/02/2016 14:33 h

Marc Gómez Silvestre

Ja fa gairebé deu anys que les plataformes de micromecenatge sumen nous portals a la xarxa. Cada cop es pot contribuir a més causes solidàries amb una finalitat concreta que cerquen finançament a través d’Internet. El web solidari elmeugradesorra.org proposa, amb l’etiqueta #runnersolidari, córrer la Zurich Marató de Barcelona 2016 donant suport a una causa determinada.

Des de l’any 2008 elmeugradesorra.org permet als usuaris crear reptes per plantejar als internautes donacions en grup amb finalitats benèfiques. I com explica Itxaso Ferreras, cap de projecte del portal de micromecenatge, el web és “una nova manera d’apropar la solidaritat als ciutadans, de fer aquesta tasca més fàcil” i, a més, els ofereix “una nova forma d’aportar el seu granet de sorra a una causa social”.

La Marató de Barcelona també es pot córrer a favor de diferents causes amb l’etiqueta #runnersolidari. Els impulsors d’aquests reptes proposen col·laborar en àmbits tan diversos com la infància, la pobresa, les malalties minoritàries, la discapacitat o la investigació científica.

Així ho han fet Jesús Oliver i Álex Parreño, dos joves que van crear l’ONG Egoísmo Positivo, que no ha descansat des que va fer els primers passos el 2012 amb una cursa solidària a favor de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

El seu repte va més enllà de la proposta solidària al web de micromecenatge. Per a ells el més important és “fer feliços els nens amb esclerosi múltiple”, i es marquen com a objectiu ajudar l’Associació Esclat a fer realitat el club d’esport adaptat per a persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars. 

Explica Álex Parreño: “L’activitat física i el fet de formar un equip runner fa que aquests joves se sentin especials.” Parreño té clara una cosa: “L’esforç del 13 de març, a la Marató de Barcelona, es veurà recompensat aconseguint el finançament per construir el centre esportiu d’Esclat.”

Una altra de les propostes de #runnersolidari és la d’Antonio Aranda, que als 37 anys va començar a aficionar-se a aquest esport i ja en fa tres que és un “autèntic runner”. La Zurich serà la seva primera marató. Per això ha impulsat un repte: “42.195 metres per l’esclerosi múltiple”. Aquesta causa el toca de prop. Al seu germà, en José Manuel, van detectar-li aquesta malaltia l’any passat. El repte de l’Antonio és doble. Correrà per primera vegada la Marató de Barcelona i espera recaptar diners per a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).

Tots els corredors solidaris estan d’acord en el fet que iniciatives com les que ells han endegat són un benefici a curt termini per a cada una de les causes, tant si reben suport moral com econòmic. I animen a tothom a afegir-se a aquesta comunió entre solidaritat i esport.

Més informació