XIV Congrés Espanyol de Sexologia i VIII Trobada Iberoamericana de Professionals de Sexologia

Del 30 de novembre al 2 de desembre va tenir lloc a Barcelona el XIV Congrés Espanyol de Sexologia i VIII Trobada Iberoamericana de Professionals de Sexologia organitzat per la Federación Española de Sociedades de Sexología.

03/12/2018 10:37 h

barcelona.cat

El Congrés va ser inaugurat per la Ministra de Sanitat Sra. M. Luisa Carcedo i amb presència del Director de Salut de l’Ajuntament de Barcelona entre altres persones.

La trobada, que té caràcter bianual, va aplegar 400 professionals. Enguany el lema ha estat “La Sexologia és un Grau. Idees clares: intrusisme i professió, drets sexuals, educació i ètica, avenços científics i sexualitat saludable”. Va ser un congrés multidisciplinar, obert a la participació de totes les persones professionals que dins del camp científic van voler compartir els seus coneixements  i experiències durant aquests tres dies.

L’objectiu del Congrés era motivar, seduir i interessar als i les professionals amb un interès personal o professional per la sexualitat.  Es van crear diferents espais i formats per al debat com  ara conferències, taules rodones, fòrums, simposis, tallers, comunicacions i pòsters tots ells amb alts nivells d’exigència i qualitat científica.

En relació als temes tractats, van destacar sobretot l’educació sexual i la professionalització de la sexologia.  També es va dispensar una especial atenció a temes relacionats amb les persones amb diversitat funcional i a tota la problemàtica que genera la violència de gènere, clica aquí per consultar el programa.

A la nostra ciutat, l’Ajuntament de Barcelona prioritza la millora de la salut afectiva, sexual i reproductiva i gràcies al treball conjunt d’entitats, institucions, societats científiques, etc.  Barcelona compta, des de l’any 2014,  amb una Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva liderada per l’Ajuntament de Barcelona que posa l’accent en la prevenció de les infeccions de transmissió sexual, l’embaràs no desitjat i/o planificat i la violència sexual, tot procurant l’accés a mètodes preventius i a serveis de qualitat. L’Estratègia treballa des de la perspectiva dels drets de les persones i de manera transversal.