Museus i Programació

Dissabte, 18 de maig de 2024

MUHBA Plaça del Rei

Pl. Rei, s/n. 08002 Barcelona

Tel.: 932 562 130

barcelona.cat/museuhistoria

PORTES OBERTES

Visita lliure a “Barcelona Flashback, una síntesi històrica”, “Bàrcino i Barcinona, la ciutat romana i alt medieval” i el Palau Major de Barcelona.

La Casa Padellàs és un palau d’inici del segle XVI traslladat pedra per pedra des del carrer dels Mercaders quan es va obrir la Via Laietana i ubicat, molts anys més tard, en el seu emplaçament actual. Reconvertida en Casa de la Història, és un espai museístic que aborda Barcelona des de la història urbana i el patrimoni. S’hi pot visitar l’exposició general de síntesi sobre la història de la ciutat “Barcelona Flashback”.

Al subsol de la plaça del Rei hi ha els espais arqueològics de la Barcelona romana i altmedieval (del segle I aC al segle VII dC). Hi destaca un barri de tallers i indústries de transformació, com ara una fullonica i una tinctoria del segle II dC, on es rentava i es tenyia la roba, una cetaria, dedicada a salar el peix i a elaborar-ne salses derivades com el gàrum, i una instal·lació vinícola del segle III dC. 

Les restes del conjunt episcopal de Barcinona, format per l’aula episcopal, el baptisteri, la residència episcopal i una església cruciforme, permeten veure l’evolució d’una part de la ciutat des del segle IV al VIII.

El Palau Major constitueix, juntament amb la catedral veïna, el complex més antic i simbòlic de Barcelona, el cor en pedra que ha presidit tota la seva història. Sobre restes romanes s’hi va edificar el palau residència del poder comtal, esdevingut reial a partir del segle XII. Les façanes i voltes romàniques del segle XI sostenen així la gran sala del tron o Tinell, igual que la muralla romana suporta la Capella Reial, ambdós referents del gòtic barceloní del segle XIV.

Jump to map end

Llista de punts que es mostren al mapa

    Jump to map start