Manifesta 15 Dates
Manifesta 15 Dates

Històries locals, colonialisme i injustícies climàtiques, a Manifesta 15

La trobada, del 8 de setembre al 24 de novembre, busca fer la ciutadania més proactiva per aconseguir una transició socioecològica equilibrada a Catalunya.
Gent caminant molt separats i amb bici
Gent caminant molt separats i amb bici
Vista de l'escenari i el public reunit
Vista de l'escenari i el public reunit
Montjuïc vist des del raval. ©Vicente Zambrano
Montjuïc vist des del raval. ©Vicente Zambrano

Manifesta, la Biennal Nòmada Europea

Manifesta, la Biennal Nòmada Europea’ és una biennal de cultura contemporània europea itinerant i un dels projectes d’art amb més prestigi internacional. Del 8 de setembre al 24 de novembre del 2024, Barcelona i altres 10 ciutats de l’àrea metropolitana seran la seu de Manifesta 15 amb un gran programa cultural transversal.

Els objectius principals de Manifesta 15 són:

  • Enfortir la visió metropolitana de Barcelona, amb l’establiment d’un únic mapa cultural entre Barcelona i l’àrea metropolitana que perduri en el temps.

  • Replantejar els conceptes de centre i perifèria per construir una xarxa de molts centres i comunitats connectades.

  • Fer de Barcelona i l’àrea metropolitana un territori capdavanter en educació i mediació artística.

Els continguts de Manifesta s’enfoquen principalment a la promoure la reflexió i a impulsar el canvi social a través de l’art i l’urbanisme a Europa.

Consulta tota la informació sobre la pròxima edició al seu web.

Què?

Manifesta canvia d’ubicació cada dos anys i té lloc en una ciutat o regió europea amb un programa cultural de prop de 100 dies d’instal·lacions artístiques, esdeveniments culturals, tallers i performances.

Manifesta ha acceptat la candidatura de Barcelona i la seva àrea metropolitana per ser una regió europea que pot reflexionar, actuar i dissenyar-se com a prototip del món que vindrà.

Gent caminant molt separats i amb bici Isaac Planella

Per què?

La celebració de Manifesta 15 a Barcelona i les ciutats metropolitanes serà una gran oportunitat per dissenyar una nova topografia cultural de les ciutats i per debatre com temes socials, polítics i culturals d’interès col·lectiu es fusionen amb qüestions locals. El caràcter metropolità de l’esdeveniment permetrà pensar conjuntament en la construcció d’una identitat cultural metropolitana.

Visitants miren i fotografien les pee Laura Guerrero

Per a qui?

Manifesta 15 Barcelona és gran projecte de creació i exhibició cultural que vol fomentar la seva missió de ser una plataforma interdisciplinària per al canvi social i una aposta per la descentralització de la cultura. Per això, s’adreça principalment als ciutadans i ciutadanes de l’àrea metropolitana de Barcelona i al sector cultural i les comunitats artístiques per a l’exhibició i la seva internacionalització. Manifesta 15 treballa per col·laborar en teixir un vertader ecosistema cultural metropolità.

Últimes notícies

Ciutats Participants