Retrat de Isidro Maya Jariego

Investigador

Professor titular de Psicologia Social de la Universitat de Sevilla, és investigador principal del Laboratorio de Redes Personales y Comunidades i autor del llibre Qué funciona en la prevención comunitaria (Pirámide, 2021). 

Ha participat durant més de dues dècades en el disseny, la monitorització i l’avaluació dels plans andalusos de voluntariat. Per fer-ho, ha dut a terme estudis d’avaluació de necessitats, anàlisi de la cobertura i avaluació externa de l’impacte de les intervencions. A través de l’estudi sistemàtic de pràctiques basades en l’evidència, ha contribuït al disseny de les línies estratègiques per promoure la participació comunitària a Andalusia. Des de fa 20 anys manté el bloc E-Voluntas, que tracta temes sobre voluntariat, societat civil i intervenció comunitària, que ha superat el milió de visites. També és editor de REDES. Revista Hispana para el Análisis de Redes Sociales. A les seves investigacions combina l’anàlisi de xarxes socials i la psicologia comunitària.

Articles de Isidro Maya Jariego

Il·lustració. ©Genie Espinosa
Adolescents sota pressióEl poder transformador del voluntariat durant l’adolescència

Les experiències de participació comunitària durant la infància i l’adolescència tenen un impacte positiu en el benestar psicològic i afavoreixen el desenvolupament de la...

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis