Fotografia. Una selecció de 170 fotografies d’entre el miler d’imatges que aquest pintor i dibuixant va reunir al llarg de la seva trajectòria professional.

Fotografia per a artistes. La col·lecció del dibuixant Josep Lluís Pellicer es pot veure del 23 de novembre al 19 de maig a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona de forma gratuïta.

Paisatges rurals i urbans, aspectes etnogràfics i militars, estudis del cos humà, models vegetals i animals... són algunes de les temàtiques que Pellicer va aplegar i que posen en valor el treball dels fotògrafs especialitzats a fer les anomenades fotografies del natural o fotografies per a artistes.

Durant la segona meitat del segle XIX, molts artistes plàstics adquirien aquest tipus d’imatges a les llibreries i cases de gravats i les utilitzaven com a material d’inspiració.

La mostra pretén copsar la manera com la societat europea es mirava el món en aquell moment i, sobretot, reconèixer la feina d’aquests fotògrafs sovint oblidats a partir de la col·lecció d’un home singular.

Més informació.

Horaris

L’objectiu de l’exposició és mostrar la col·lecció que va reunir el conegut dibuixant Josep Lluís Pellicer al llarg de la seva trajectòria professional, i que emprava per a inspirar-se en la confecció dels dibuixos i fins i tot emprar-les com a models a copiar. L’exposició és una selecció de gairebé dues-centes fotografies representatives d’entre el miler llarg d’imatges que configuren la col·lecció.

Arxiu Fotogràfic de Barcelona - Sala d'Exposicions

Adreça:
Plaça de Pons i Clerch, 2
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per estar informat de les novetats de Barcelona Metròpolis