Inici'Emocions compartides, art del passat i del present'
1246

'Emocions compartides, art del passat i del present'

Diumenge 21 d’abril de 2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data: Diumenge, 21 d’abril de 2024

Lloc: Sala 14

Horari: 12 h

Preu: 5 €

Venda d'entrades: Per internet aquí. A taquilles del Museu, dins els horaris d’obertura. L'entrada al concert inclou la visita al Museu.

*El Museu reserva un nombre reduït d’entrades per a la venda a taquilles el mateix dia del concert, en el cas que no s’hagin exhaurit.

Col·laboració: Museu Frederic Marès / Escola Superior de Música de Catalunya

Intèrprets: octet de violoncels de l’Esmuc. Coordinació: Oleguer Aymamí

Obres de: Tomàs Luís de Victoria, Josquin Des Prés i Bernat Vivancos

 

L'exposició temporal del Museu Emocions. Imatges i gestos del passat i del present planteja un itinerari emocional que ens porta de la tristesa a l'alegria, a través d'escultures del segle XII al XVI del Museu i obres d'artistes del segle XX, com Lucio Fontana i Antoni Tàpies, i del segle XXI, com Bill Viola. Oportunament, l’obra Vocal Ice per a soprano solo i octet de violoncel del compositor Bernat Vivancos és un cant d’amor, és el consol, és el lament de la Verge Maria que plora el seu Fill davallat de la creu, sobre la falda,  amb una veu “de gel”, trencadissa però dolça, que ens convida a compartir-la. L’obra es contraposa amb uns motets de Tomàs Luís de Victoria amb veu i arranjament instrumental. Concert amb motiu de la celebració de l’Any Tàpies.

#MusicantMFM

Vegeu el programa general de febrer a juny de 2024