Premsa

Projecte MUHBA El Born 2024-2026

27.02.2024. El recinte de l’antic Mercat del Born inicia una etapa nova, durant la qual s’integrarà en la xarxa d’equipaments que formen part del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). En el conjunt del relat que ens mostra com era Barcelona des de l’època romana fins als nostres dies, se centrarà en l’època moderna (aproximadament entre els segles XV i XVIII), fins al moment en què a la ciutat es va celebrar l’Exposició Universal del 1888

Documents de la Roda de Premsa:

Festa Verdaguer 2023. Folgueroles-Barcelona

12.05.2023. La Festa Verdaguer és una invitació a gaudir de la llengua, la festa, la música, l’art i la poesia des de Verdaguer i els llocs verdaguerians. Des de la terra natal de Folgueroles fins a la ciutat Barcelona.

És un festival literari i d’arrel tradicional que ens apropa a Verdaguer a través de noves interpretacions que creixen i es consoliden. Enguany, la música, l’art i la poesia i les propostes que neixen de la col·laboració entre col·lectius prenen força i agafen el seu espai.

MUHBA Casa de l'Aigua. La revolució de l’aigua a Barcelona. Del món preindustrial al repte ambiental

01/04/2023. Amb motiu del 80è aniversari del MUHBA el dissabte 1 d’abril a partir de les 11:30h es podran visitar les obres que s'estan portant a terme a MUHBA Casa de l'Aigua i s’inaugurarà l'exposició.

L’acte vol ser una gran festa familiar, i inclourà una aventura pirata per a tota la família i un taller de serigrafia, oferts des de la Fundació Trinijove. El matí tancarà amb una xocolatada familiar.

MUHBA Padellàs. Casa de la Història de Barcelona

29/03/2023. El Museu d’Història de Barcelona ha estat durant vuit dècades el museu de la ciutat i ara, amb motiu del seu 80è aniversari, es reinventa completament com a museu de la ciutadania, en diàleg amb altres museus de ciutat del món: una institució patrimonial de coneixement històric urbà difosa per la ciutat i amb participació de la ciutadania, amb 55 sales agrupades en 19 espais patrimonials.

Inauguració de la reforma de l'espai patrimonial i de la museografia de MUHBA Santa Caterina

27/03/2023. El MUHBA ha instal·lat un nou projecte museogràfict: en lloc de mostrar la mera superposició d’estructures, les ressalta per explicar en clau d’història urbana de Barcelona el vincle directe que existeix entre elles i el naixement i desenvolupament del mercat municipal contemporani que continua funcionant, i que ha esdevingut ja una estructura patrimonial tan rellevant com les mateixes restes arqueològiques que preserva el seu subsòl. 

80 Aniversari del MUHBA. El nou museu de la ciutadania

23/02/2023. El MUHBA inaugura aquest 2023 una nova etapa com a Museu de la Ciutadania, un canvi substancial tant conceptual com organitzatiu del museu, com mostra el programa del 80è aniversari amb les inauguracions d’espais nous i reformats, la presentació de recerques que renoven la historiografia de Barcelona i la posada en marxa de fórmules de gestió compartida amb la ciutadania.

Entre els actes programats destaquen les inauguracions de vuit seus del MUHBA, que han estat reformades o ampliades a diferents nivells, així com les seves museografies.

Sarrià i Barcelona 1921. Vers la ciutat metropolitana

05.11.21

El proper 5 de novembre a les 17 hores s’inaugura a MUHBA Vil·la Joana l’exposició Sarrià i Barcelona, 1921. Cap a la ciutat metropolitana, ideada i creada pel Museu d’Història de Barcelona, a petició del Districte de Sarrià – Sant Gervasi. Aquesta exposició s’emmarca en les activitats organitzades amb motiu del centenari de la agregació del poble de Sarrià a la ciutat de Barcelona.