Premsa

Festa Verdaguer 2023. Folgueroles-Barcelona

12.05.2023. La Festa Verdaguer és una invitació a gaudir de la llengua, la festa, la música, l’art i la poesia des de Verdaguer i els llocs verdaguerians. Des de la terra natal de Folgueroles fins a la ciutat Barcelona.

És un festival literari i d’arrel tradicional que ens apropa a Verdaguer a través de noves interpretacions que creixen i es consoliden. Enguany, la música, l’art i la poesia i les propostes que neixen de la col·laboració entre col·lectius prenen força i agafen el seu espai.

MUHBA Casa de l'Aigua. La revolució de l’aigua a Barcelona. Del món preindustrial al repte ambiental

01/04/2023. Amb motiu del 80è aniversari del MUHBA el dissabte 1 d’abril a partir de les 11:30h es podran visitar les obres que s'estan portant a terme a MUHBA Casa de l'Aigua i s’inaugurarà l'exposició.

L’acte vol ser una gran festa familiar, i inclourà una aventura pirata per a tota la família i un taller de serigrafia, oferts des de la Fundació Trinijove. El matí tancarà amb una xocolatada familiar.

MUHBA Padellàs. Casa de la Història de Barcelona

29/03/2023. El Museu d’Història de Barcelona ha estat durant vuit dècades el museu de la ciutat i ara, amb motiu del seu 80è aniversari, es reinventa completament com a museu de la ciutadania, en diàleg amb altres museus de ciutat del món: una institució patrimonial de coneixement històric urbà difosa per la ciutat i amb participació de la ciutadania, amb 55 sales agrupades en 19 espais patrimonials.

Inauguració de la reforma de l'espai patrimonial i de la museografia de MUHBA Santa Caterina

27/03/2023. El MUHBA ha instal·lat un nou projecte museogràfict: en lloc de mostrar la mera superposició d’estructures, les ressalta per explicar en clau d’història urbana de Barcelona el vincle directe que existeix entre elles i el naixement i desenvolupament del mercat municipal contemporani que continua funcionant, i que ha esdevingut ja una estructura patrimonial tan rellevant com les mateixes restes arqueològiques que preserva el seu subsòl. 

80 Aniversari del MUHBA. El nou museu de la ciutadania

23/02/2023. El MUHBA inaugura aquest 2023 una nova etapa com a Museu de la Ciutadania, un canvi substancial tant conceptual com organitzatiu del museu, com mostra el programa del 80è aniversari amb les inauguracions d’espais nous i reformats, la presentació de recerques que renoven la historiografia de Barcelona i la posada en marxa de fórmules de gestió compartida amb la ciutadania.

Entre els actes programats destaquen les inauguracions de vuit seus del MUHBA, que han estat reformades o ampliades a diferents nivells, així com les seves museografies.

Sarrià i Barcelona 1921. Vers la ciutat metropolitana

05.11.21

El proper 5 de novembre a les 17 hores s’inaugura a MUHBA Vil·la Joana l’exposició Sarrià i Barcelona, 1921. Cap a la ciutat metropolitana, ideada i creada pel Museu d’Història de Barcelona, a petició del Districte de Sarrià – Sant Gervasi. Aquesta exposició s’emmarca en les activitats organitzades amb motiu del centenari de la agregació del poble de Sarrià a la ciutat de Barcelona.

Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut

13.10.21

L’exposició, ideada i organitzada pel MUHBA a partir de les recerques sobre el proveïment de la ciutat i sobre la salut dels seus habitants al llarg de la història, s’emmarca en el conjunt d’actes que es celebren a la Setmana de l’Alimentació Sostenible, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.