DONA-LI LA VOLTA · SALUT ALS BARRIS

El programa “Salut als Barris” ha estat promogut per l’Agència de Salut Pública de Barcelona amb l’objectiu de millorar la salut i qualitat de vida així com reduir les desigualtats socials i de salut que es donen als diferents barris de Barcelona.

En aquest context, s’ha impulsat el projecte “Dona-li la volta”. Aquesta proposta neix al barri de Sant Pere, la Ribera i Santa Caterina amb l’objectiu d’apropar l’oci saludable als i les joves, a part de donar-los l’oportunitat d’associar-se i d’organitzar-se per transformar el barri.

Actualment, s’estan desenvolupant tres dies de classes de boxa a diferents equipaments del barri: l’Espai Jove Palau Alòs, el Centre Cívic Convent de Sant Agustí i el Casal de Barri del Pou de la Figuera. Tanmateix, donades les necessitats observades al barri, s’estan realitzant accions per tal d’impulsar l’esport femení en les joves d’entre dotze i setze anys.

El propòsit d’aquest projecte és voler fer un esforç per vincular als joves als diferents serveis i activitats que es fan al barri segons les seves necessitats i oferir-los activitats de cohesió i de participació comunitària ajustades als seus interessos. Mensualment, es realitza un taller participatiu en què es treballen diferents aspectes d’interès social i psicoemocional pel jovent.

image description