Projectes

Des de l’Espai Jove Palau Alòs participem en un gran nombre de projectes en diferents moments de l’any.

Amb aquests projectes volem també educar en una sèrie de valors que creiem necessaris: gènere, laboral, salut als barris, cultura, medi ambient… N’hi ha per a tothom!

Alguns tenen àmbit de barri, alguns de districte i alguns de municipal. Aquí teniu tots els projectes que tenim al llarg de l’any I els que estan oberts actualment.

RÀDIO COMUNITÀRIA

amb Xamfrà

Descobreix més sobre el Palau Alòs i les seves activitats en el nostre podcast!

Pots escoltar els programes clicant aquí!

#1 Ràdio Palau Alòs

#2 Ràdio Palau Alòs

#3 Ràdio Palau Alòs

#4 Ràdio Palau Alòs

#5 Ràdio Palau Alòs

#6 Ràdio Palau Alòs

#7 Ràdio Palau Alòs

#8 Ràdio Palau Alòs

Inscripcions obertes aquí!

VIDEO COMUNITARI

amb Càmeres i Acció

Vols formar part d’un equip de joves periodistes per informar els joves del barri? Participa d’un espai d’innovació i creativitat amb una mirada social.

Inscripcions obertes aquí!

FOTO COMUNITÀRIA

Properament, més informació.

 

És una iniciativa per fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus, promoguda per entitats, associacions i equipaments de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament. La roba que ja no et fa servei pot continuar sent un recurs!

A més de tenir diversos punts de recollida de roba, s’impulsen diverses activitats per aprendre a donar-li nous usos, així com intercanvis.

El programa “Salut als Barris” ha estat promogut per l’Agència de Salut Pública de Barcelona amb l’objectiu de millorar la salut i qualitat de vida així com reduir les desigualtats socials i de salut que es donen als diferents barris de Barcelona.

En aquest context, s’ha impulsat el projecte “Dona-li la volta”. Aquesta proposta neix al barri de Sant Pere, la Ribera i Santa Caterina amb l’objectiu d’apropar l’oci saludable als i les joves, a part de donar-los l’oportunitat d’associar-se i d’organitzar-se per transformar el barri.

Actualment, s’estan desenvolupant tres dies de classes de boxa a diferents equipaments del barri: l’Espai Jove Palau Alòs, el Centre Cívic Convent de Sant Agustí i el Casal de Barri del Pou de la Figuera. Tanmateix, donades les necessitats observades al barri, s’estan realitzant accions per tal d’impulsar l’esport femení en les joves d’entre dotze i setze anys.

El propòsit d’aquest projecte és voler fer un esforç per vincular als joves als diferents serveis i activitats que es fan al barri segons les seves necessitats i oferir-los activitats de cohesió i de participació comunitària ajustades als seus interessos. Mensualment, es realitza un taller participatiu en què es treballen diferents aspectes d’interès social i psicoemocional pel jovent.

El Projecte Natura tracta d’una proposta d’activitats lúdiques, esportives i educatives al medi natural. Aquestes propostes volen fomentar un ús sostenible dels nostres espais naturals així com l’adquisició d’hàbits saludables en els i les joves.

Es pretén donar l’oportunitat als i les joves de conèixer els ecosistemes més característics de Catalunya, tot plantejant una activitat cada trimestre on es desenvolupin valors com la responsabilitat, solidaritat, tolerància, cooperació i diàleg, entre d’altres.

El FAJ és un festival que serveix per mostrar i posar l’art jove de Ciutat Vella

Està pensat en format “talent show”, un concurs de talents valorat per un jurat especialitzat. Volem posar en valor l’art com a mitjà d’expressió obert i divers per donar cabuda a qualsevol suport d’expressió artística juvenil.

S’hi poden presentar des de propostes de dansa, teatre, música o circ, fins a performances, escultures o fotografia.

 

És un projecte que neix amb la voluntat de conscienciar sobre les dificultats que es troben al llarg del dia a dia les persones amb discapacitat.

A partir de diverses jornades, principalment al llarg dels últims mesos de l’any, posem en contacte joves amb i sense discapacitat de Ciutat Vella per tal que puguin compartir experiències i descobrir noves oportunitats.

Trenquem barreres!

CONSULTA MÉS INFORMACIÓ CLICANT AQUÍ

Un conjunt d’entitats es van unir per dinamitzar Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera a través del circ. D’aquí va néixer Encircant el Barri, un projecte que organitza periòdicament diverses activitats de circ i malabars per a tota la família. Totes gratuïtes i a l’aire lliure.

Compartim circ, fem barri!

Al voltant del 25 de novembre i el 8 de març (Dia Internacional contra la violència de gènere i Dia Internacional de la Dona) presentem el cicle “Adona’t”, que inclou activitats i accions amb l’objectiu de motivar i donar veu als i les joves per a reivindicar la igualtat de gènere, l’erradicació de violències i la visibilització del col·lectiu LGTBIQ+.

Més informació sobre l’edició del 2023 pel 8M