Registre Històric
Chicos malos, hombres tristes y perros negros és una exploració pictòrica de la masculinitat en les seves contradiccions i ombres. A través d’una sèrie de pintures, l’exposició retrata la rebel·lia juvenil, la fragilitat emocional i la presència simbòlica del “gos negre” com a metàfora de la malenconia i la por. Entre rostres durs, cossos ocults, paisatges nocturns i mirades perdudes, la mostra convida a reflexionar sobre la soledat, la identitat i les emocions que habiten a l’imaginari de l’artista.
Programació especial en el marc de l’Orgull LGBTIQ+
Algun cop has vist Barcelona des d’una alçada de 125 metres? Si t’agraden les altures, no t’ho pensis i apuntat a la sortida a la Torre Glòries (també coneguda com a Torre Agbar)! Tenim places limitades, AGBA és el moment! 😉
Dins la campanya RESIDU ZERO de l’Ajuntament de Barcelona, trobem el Renova la Roba, una xarxa d’intercanvi de roba de segona mà que pretén sensibilitzar-nos en el consum dins la indústria tèxtil. Vine amb roba, emporta’t punts i després bescanvia aquests punts per altres peces de roba!
La recollida de roba serà del 5 al 30 de maig en horari d’obertura del EJPA, i l’intercanvi serà el dia 1 de juny.
Torna el Projecte Natura! En aquesta sortida farem una caminada suau per Collserola, ideal per connectar amb l’entorn sense grans exigències físiques. Durant el recorregut, descobrirem racons especials del parc i acabarem amb un dinar a la natura en bona companyia!
Cal portar esmorzar i dinar!
Amb la intenció de construir ponts cap a la professionalització artística dels creatius locals emergents, la Sala Fènix i l’Espai Jove Palau Alòs, obrim convocatòria compartida per a una residència d’investigació, creació i exhibició escènica, adreçada a companyies emergents que encara no han trobat el seu lloc dins el circuit teatral.
Aquesta residència neix amb el propòsit de sembrar un terreny fèrtil per a la creació jove, on les idees arrelin sense pressa, creixin amb llibertat i floreixin amb força. Busquem generar un entorn on el procés sigui tan valuós com el resultat, respectant els ritmes propis de cada projecte, i oferint suport perquè els límits materials i temporals del circuit artístic no siguin una barrera, sinó una invitació a explorar nous camins.
Durant nou mesos (de setembre de 2025 a maig de 2026), l’Espai Jove Palau Alòs esdevindrà un refugi per a la investigació i la creació teatral. La culminació d’aquest trajecte serà una mostra dins la programació del cicle Extraordinari de la Sala Fènix, amb tres funcions els dies 29, 30 i 31 de maig de 2026.
Acompanyarem aquest procés amb assessorament professional, espais d’assaig i un suport tècnic i humà pensat per donar vida a projectes que desafien els marges i amplifiquen les veus silenciades.
Què busquem?
Cerquem projectes que parlin amb valentia i sensibilitat sobre els eixos que vertebren la nostra realitat social i política, obrint nous imaginaris i replantejant les narratives dominants. Propostes que sorgeixin d’una necessitat genuïna d’expressió i que es vinculin a algun d’aquests àmbits d’emergència social:
- Crítica social
- Identitats
- Feminismes
- Antiracisme
- Salut mental
- Memòria històrica
Ens adrecem a artistes o agrupacions que es trobin en una fase emergent de la seva carrera, amb totes les seves integrants compreses en una franja d’edat entre els 18 i 30 anys.
Es valorarà especialment la vinculació del col·lectiu i/o el projecte amb el territori de Ciutat Vella, la capacitat de la proposta per desafiar les convencions escèniques i explorar llenguatges híbrids o interdisciplinaris, i l’interès per donar veu a realitats invisibilitzades o infrarepresentades als circuits de programació convencionals.
Què oferim?
Oferim una residència de nou mesos, de setembre de 2025 a maig de 2026, amb accés a una sala d’assaig al Palau Alòs fins a 10 hores setmanals, segons la disponibilitat de l’espai i de la companyia. També es facilitarà l’accés il·limitat a sales de treball i reunions sota reserva, per tal que el procés de creació pugui desenvolupar-se en les millors condicions possibles. La companyia rebrà assessorament professional per part de l’equip de la Sala Fènix i de l’Espai Jove Palau Alòs, amb la possibilitat de dur a terme assajos oberts i sessions de feedback durant els mesos previs a la mostra.
A més de la residència de creació, s’ofereix una residència tècnica a la Sala Fènix del 27 al 29 de maig de 2026, amb suport tècnic bàsic durant el muntatge i les exhibicions. Les funcions de la peça resultant tindran lloc els dies 29, 30 i 31 de maig de 2026, dins el cicle Extraordinari de la Sala Fènix, amb una liquidació del 50% de la taquilla per a la companyia.
Procés de selecció
Per participar en la convocatòria, cal presentar un únic dossier en format PDF al correu electrònic programacio@palaualos.cat amb l’assumpte “Floració: Convocatòria de residència Sala Fènix” fins a l’1 de juny de 2025 (inclòs).
El dossier ha d’incloure el títol provisional i un resum del projecte (statement); una descripció detallada de la proposta acompanyada d’imatges o esquemes que ajudin a la comprensió de la peça; la metodologia de treball i un cronograma o calendari de producció previst; una presentació de les integrants de la companyia; i una carta de motivació explicant l’interès per formar part d’aquesta residència.
La resolució de la convocatòria es comunicarà a partir del 30 de juny de 2025. La selecció serà realitzada per una comissió formada per la direcció i la producció de la Sala Fènix, i per la programació cultural de l’Espai Jove Palau Alòs. Les companyies seleccionades hauran d’adaptar-se a les condicions tècniques de la Sala Fènix i signar un contracte previ a l’inici de la residència amb l’Espai Jove Palau Alòs.
Per qualsevol dubte o consulta us podeu adreçar a programacio@palaualos.cat
L’acte commemora els 80 anys de la fi del nazifeixisme a Itàlia, connectant la memòria històrica amb els reptes actuals. Al llarg de la jornada es reflexionarà sobre les resistències contemporànies davant l’extrema dreta, amb una xerrada que abordarà els moviments socials actuals i les seves estratègies de resposta. La trobada es completarà amb un concert de cançons resistents, preparat per diverses entitats i músics actius a Barcelona, que reinterpretaran himnes emblemàtics de la lluita per la llibertat, oferint una experiència que combina història, reflexió i música compromesa.
👉Per correu electrònic: jovesciutatvella@bcn.cat
👉Via WhatsApp: 622 748 957
Apropa’t a l’espai de trobada per poder parlar, proposar i decidir entre tots i totes què ens agradaria fer i com!
Tornem al Cinema Maldà, el nostre cinema de confiança! Aquest cop anirem a veure Flow, una peli d’animació que ha guanyat moltíssims premis sobre un gat que es desperta en un món completament inundat on sembla que ja no queden humans…
Guanyadora del Oscar a millor pel·lícula d’animació!
Inscripció prèvia presencial