Projectes

Des de l’Espai Jove Palau Alòs participem a un gran nombre de projectes en diferents moments de l’any.

Amb aquests volem també educar en una sèrie de valors que creiem necessaris: gènere, laboral, salut als barris, cultura, medi ambient… N’hi ha per a tothom!

Alguns tenen àmbit de barri, alguns de districte i alguns de municipal. Aquí teniu tots els projectes que tenim al llarg de l’any I els que estan obert actualment.

El Projecte Natura tracta d’una proposta d’activitats lúdiques, esportives i educatives al medi natural. Aquestes propostes volen fomentar un ús sostenible dels nostres espais naturals així com l’adquisició d’hàbits saludables en els i les joves.

Es pretén donar l’oportunitat als i les joves de conèixer els ecosistemes més característics de Catalunya, tot plantejant una activitat cada trimestre on es desenvolupin valors com la responsabilitat, solidaritat, tolerància, cooperació i diàleg, entre d’altres.

El programa “Salut als Barris” ha estat promogut per l’Agència de Salut Pública de Barcelona amb l’objectiu de millorar la salut i qualitat de vida així com reduir les desigualtats socials i de salut que es donen als diferents barris de Barcelona.

En aquest context, s’ha impulsat el projecte “Dona-li la volta”. Aquesta proposta neix al barri de Sant Pere, la Ribera i Santa Caterina amb l’objectiu d’apropar l’oci saludable als i les joves, a part de donar-los l’oportunitat d’associar-se i d’organitzar-se per transformar el barri.

Actualment, s’estan desenvolupant tres dies de classes de boxa a diferents equipaments del barri: l’Espai Jove Palau Alòs, el Centre Cívic Convent de Sant Agustí i el Casal de Barri del Pou de la Figuera. Tanmateix, donades les necessitats observades al barri, s’estan realitzant accions per tal d’impulsar l’esport femení en les joves d’entre dotze i setze anys.

El propòsit d’aquest projecte és voler fer un esforç per vincular als joves als diferents serveis i activitats que es fan al barri segons les seves necessitats i oferir-los activitats de cohesió i de participació comunitària ajustades als seus interessos. Mensualment, es realitza un taller participatiu en què es treballen diferents aspectes d’interès social i psicoemocional pel jovent.

RÀDIO COMUNITÀRIA

amb Xamfrà

Descobreix més sobre el Palau Alòs i les seves activitats en el nostre podcast!

 

Pots escoltar els programes clicant aquí!

#1 Ràdio Palau Alòs

#2 Ràdio Palau Alòs

#3 Ràdio Palau Alòs

Inscripcions obertes aquí!

 

VIDEO COMUNITARI

amb Càmeres i Acció

Vols formar part d’un equip de joves periodistes per informar els joves del barri? Participa d’un espai d’innovació i creativitat amb una mirada social.

Inscripcions obertes aquí!

 

FOTO COMUNITÀRIA

Properament, més informació.

 

Al voltant del 25 de novembre i el 8 de març, Dia Internacional contra la violència de gènere i Dia Internacional de la Dona, presentem el cicle “Adona’t”, que inclou activitats i accions amb l’objectiu de motivar i donar veu als i les joves per a reivindicar la igualtat de gènere, l’eradicació de violències, i la visibilització del col·lectiu LGTBIQ+.

Més informació sobre l’edició del 2023 pel 8M

És un projecte que neix amb la voluntat de conscienciar sobre les dificultats que es troben al llarg del dia a dia les persones amb discapacitat.

A partir de diverses jornades principalment al llarg dels últims mesos de l’any, posen en contacte joves amb i sense discapacitat de Ciutat Vella per tal que puguin compartir experiències i descobrir noves oportunitats.

Trenquem barreres!

CONSULTA MÉS INFORMACIÓ CLICANT AQUÍ

Un conjunt d’entitats es van unir per dinamitzar St.Pere, Sta Caterina i La Ribera a través del Circ. D’aquí va néixer Encircant el Barri, un projecte que organitza periòdicament diverses activitats de circ i malabars per a tota la família. Totes gratuïtes I a l’aire lliure.

Compartim circ, fem barri!

Es una iniciativa per fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus, promoguda per entitats, associacions i equipaments de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament. La roba que ja no et fa servei pot continuar sent un recurs!

A més de tenir diversos punts de recollida de roba, s’impulsen diverses activitats per aprendre a donar-li nous usos, així com també intercanvis.

El FAJ és un festival que serveix per mostrar i posar l’art jove de Ciutat Vella

Està pensat en format “talent show”, un concurs de talents valorat per un jurat especialitzat. Volem posar en valor l’art com a mitjà d’expressió obert i divers per donar cabuda a qualsevol suport d’expressió artística juvenil.

S’hi poden presentar des de propostes de dansa, teatre, música o circ, fins a performances, escultures o fotografia.

Podeu consultar les bases de la convocatòria 2023 clicant aquí.