Eixos verds i places de l'Eixample
Eixos verds i places de l'Eixample

Eixos verds i places de l'eixample

Grans espais dedicats al veïnat, amb noves zones d'estada, jocs infantils i mobiliari urbà, on el verd serà el protagonista. Així seran els nous eixos verds i places de l'Eixample.

Calendari aproximat d'obres

Les obres van començar el 16 d'agost de 2022 i duraran 8 mesos i mig.

Actuació

Superilla Barcelona s’ha convertit en el model de transformació dels carrers de tota la ciutat, amb l’objectiu de recuperar per a la ciutadania una part de l’espai que actualment ocupen els vehicles privats. L’objectiu és aconseguir un espai públic saludable, amb més verd, més just i segur, que afavoreixi les relacions socials i l’economia de proximitat.

Per això, es transformaran en eixos verds part dels carrers del Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona. A més, també es crearan quatre grans places, d’uns 2.000 metres quadrats cada una, a les confluències entre aquests eixos verds (Consell de Cent amb Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona).

 

Plànol dels eixos verds i places
Plànol dels eixos verds i places

AIXÍ SERAN ELS NOUS EIXOS VERDS I PLACES

Canvis en la circulació de vehicles des del 18 de novembre

La nova mobilitat als eixos verds

VIANANTS. Els futurs eixos verds i places de l'Eixample estan pensats per a les persones, per fer-hi vida. Els vianants tindran preferència.

BICICLETES. Un cop acabin les obres, les bicicletes podran circular pels eixos verds, en doble sentit, en convivència amb els vianants i la resta de vehicles. S'elimina el carril bici existent.

CÀRREGA I DESCÀRREGA. La càrrega i descàrrega de mercaderies es podrà fer al mateix eix verd, en horari regulat, un cop finalitzin les obres. També s'habilitaran zones de càrrega i descàrrega en el carrers transversals.

 

A PARTIR DEL 18 DE NOVEMBRE

VEHICLES PRIVATS. Els vehicles privats podran arribar a qualsevol punt dels eixos verds, circulant a 10 km/h, i respectant la prioritat dels vianants. A partir del 18 de novembre es trenca la continuïtat viària dels carrers del Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona. Això vol dir que, en la majoria dels casos, no es podrà circular pels futurs eixos verds en línia recta i s'haurà de girar a cada illa (excepte vehicles de serveis i emergències i bicicletes). El carrer del Consell de Cent, doncs, deixarà de ser una via per travessar de punta a punta l'Eixample.

En el següent plànol es pot consultar amb detall la informació sobre els girs que s'implanten als eixos verds.

Plànol de la nova mobilitat als eixos verds
Plànol de la nova mobilitat als eixos verds

Informació a tenir en compte durant les obres

VIANANTS. Existeixen recorreguts de vianants, amb bona visibilitat, que estan degudament senyalitzats.

TRANSPORT PÚBLIC. No hi ha afectacions als autobusos ni altres mètodes de transport públic de l'entorn.

BICICLETES I VEHICLES PRIVATS. S'habilita sempre un espai central, en tots els trams, per on poden passar-hi. Cal recordar que a partir del 18 de novembre s'implanten els girs obligatoris a gairebé totes les cruïlles que s'expliquen en aquesta mateixa pàgina, que afecten a cotxes, motos, furgonetes, camions, etc. Les bicicletes poden circular per l'espai central i en línia recta, com els vehicles d'emergències i serveis.

GUALS I APARCAMENTS. L'accés està garantit.

VEHICLES DE SERVEI I EMERGÈNCIES. El seu pas està totalment garantit.

CÀRREGA I DESCÀRREGA. Durant les obres, les zones estan ubicades als carrers transversals dels eixos. Sempre que les fases d’obra ho permetin, s’habilitaran zones en els propis eixos.

BOTIGUES. Els comerços estan obertes i al vostre servei.

Logos Next Generation
Logos Next Generation