Licitades les obres del nou passeig verd de la Gran Via a Sant Martí

L’any vinent començarà la remodelació definitiva dels 70.000 metres quadrats alliberats amb el soterrament del trànsit pels túnels de les Glòries. El projecte inclou una gran zona arbrada de 21 metres d’amplada, zones d’estada i joc, vies pedalables i un espai bidireccional per a busos i el tramvia. L’objectiu és promoure la vida veïnal i connectar els barris dels entorns.

..
04/05/2023 - 15:41 h - Superilla Barcelona Ajuntament de Barcelona

L’espai s’ha urbanitzat temporalment aquest hivern per dotar-lo d’usos veïnals en espera de la remodelació definitiva, que quedarà així:

  • Gran passeig central de 21 metres d’amplada amb espais d’estada, uns 200 bancs i cadires, zones de joc, àrees de cal·listènia i zones de taules i pícnic, a més de mobiliari lúdic com ara taules de ping-pong, escacs i jocs infantils.
  • Vorera d’entre 5,25 i 7,35 metres d’amplada a la banda de muntanya, on es troben els edificis residencials, amb un carril en plataforma única que integrarà el pas de bicicletes, el trànsit local i els vehicles de serveis.
  • Vorera de 4 metres d’amplada a la banda de mar, on es troba el centre comercial, amb un carril d’ús local i bicicletes i un espai per al tramvia desdoblat i busos en doble sentit.

El verd tindrà un protagonisme especial, amb la plantació d’uns 450 arbres i amb zones d’ombra i arbustos.

El nou passeig de la Gran Via connectarà amb el parc central de les Glòries.