L’Obrim Carrers estrena l’horari d’hivern: de 9.00 a 20.00 h

L’Obrim Carrers avança una hora l’horari per adaptar-se a les hores de sol i als usos de la ciutadania. Des d’aquest cap de setmana, 7 i 8 d’octubre, i fins a finals d’abril del 2024, el carrer Gran de Gràcia i l'eix Sants-Creu Coberta seran de prioritat per als vianants tots els dissabtes i diumenges, de 9.00 a 20.00 hores.

Cartell de l'Obrim Carrers
03/10/2023 - 12:24 h - Mobilitat i transports Ecologia Urbana

A poc a poc els dies comencen a fer-se més curts, amb menys hores de sol. Per això, com cada mes d’octubre, l’horari de l’Obrim Carrers s’avança una hora per permetre a la ciutadania gaudir d’aquests carrers sense trànsit durant les hores de sol: de 9.00 a 20.00 hores. Aquest horari serà vigent fins al darrer cap de setmana d’abril.

Quins són els carrers que obrim a la ciutadania?

  • Eix de la Creu Coberta – carrer de Sants (entre la plaça d’Espanya i el carrer de Munné).
  • Gran de Gràcia (entre el carrer de Nil Fabra i el pla de Nicolás Salmerón).

Durant els caps de setmana, aquests grans eixos estan a total disposició dels vianants, ja sigui per passejar-hi o per aprofitar per comprar amb tranquil·litat a les botigues del barri, ja sigui per llegir un llibre fora de casa o per improvisar un joc al mig del carrer amb els amics.

Convivència amb bicicletes i patinets

Cal recordar que a l’Obrim Carrers hi ha algunes excepcions i que els vehicles del veïnat que surtin de l’aparcament o s’hi dirigeixin poden circular per la zona, sempre des del carrer transversal més proper i seguint les instruccions dels auxiliars de trànsit i de la Guàrdia Urbana. També hi poden circular altres vehicles en determinades condicions. Consulta’n els detalls en aquest enllaç.

Les bicicletes i els patinets també hi poden passar, però els usuaris han de respectar sempre la preferència de les persones que es desplacen a peu: han de circular a un màxim de 10 km/h i, en cas que hi hagi aglomeracions de persones, és obligatori baixar del vehicle i anar a peu. Consulta el cartell informatiu.