Portes del Mar: Sant Martí

Gestió i millora de l'espai públic

Districte Sant Martí

Precontent

L’objectiu principal dels projectes de les Portes del Mar és millorar l’accessibilitat i la connexió a peu i en bici cap al mar, crear espais d’interrelació mar-ciutat mitjançant eixos vertebradors principals i corredors transversals secundaris capaços de relligar els espais de la ciutat amb els espais del litoral i proposant, si cal, una nova ordenació dels espais oberts que faciliti l’accés físic i visual al mar.

El teixit urbà de Barcelona, de Montjuïc al Besòs, es caracteritza per carrers que arriben fins al front marítim, tot i que només hi ha continuïtat del trànsit viari, i sobretot la Ronda i les vies de tren actuen com a barrera. Falten eixos de connexió transversal (muntanya-mar) que relliguin la ciutat al litoral, a peu i en bici. El tema principal és donar continuïtat i fluïdesa als recorreguts “verticals” amb els recorreguts “horitzontals” del corredor litoral, solucionant sobretot les cruïlles i els nusos de contacte i intersecció entre les dues xarxes. Es tracta de fer que l’espai públic de circulació i d’estada sigui com més continu i llegible millor. La lògica d’aquests projectes és determinar físicament i amb senyalització els itineraris d’espais públics, transitables a peu o en bici, que vagin des de la ciutat al mar i viceversa.

L’objectiu principal del projecte de la Porta del Mar de Sant Martí és aconseguir més integració del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou amb el passeig Marítim, millorant-ne l’accessibilitat i la connectivitat a peu i en bici, i proposant una nova ordenació dels espais oberts que faciliti l’accés físic i visual al mar.

En aquesta Porta del Mar, els eixos vertebradors identificats són tres carrers: Bac de Roda, Selva de Mar i Josep Pla. L’objectiu principal del projecte és l’enfortiment d’aquests eixos i la configuració de la seva arribada al passeig Marítim i a la platja.

Share in social networks