Sant Jordi

La llegenda

  • Una família, d'esquena, passeja per la Rambla. La nena, sobre les espatlles del pare, porta un globus amb forma de drac
  • Dos nens disfressats de cavallers llegeixen asseguts a terra
  • Una escultura metàl·lica de Sant Jordi dalt d'un cavall
  • Un nen dibuixa un drac sobre les llambordes amb un guix
  • Un mosaic amb la figura de Sant Jordi matant el drac
  • Tres nens es fan una fotografia en un mural amb Sant Jordi, la princesa i el drac

Temps era temps, un drac terrible atemoria els habitants d'un poblet de Catalunya anomenat Montblanc. El drac causava estralls en la població i devorava els animals de pastura de la vila. 

Per calmar l'ira del drac, els habitants van decidir que cada dia sacrificarien una persona, escollida per sorteig, i li oferirien com a senyal de bona voluntat.

Però un dia, a la filla del rei li va tocar ser el sacrifici. Quan el drac l'anava a engolir, va aparèixer un formós cavaller per enfrontar-se a la bèstia. Era Sant Jordi, que li va clavar la seva llança, i de la sang del drac va sorgir un roser de roses vermelles.

El seu va ser un gest desinteressat i valent que va canviar la història del poble i va donar naixement a la nostra llegenda, ja que des d'aleshores, a Catalunya és costum regalar una rosa a la persona estimada. Sant Jordi, patró de Catalunya des del segle XIX, va esdevenir símbol del territori català amb la Renaixença, moviment polític i cultural que va recuperar els signes d'identitat catalans.

Sant Jordi, patró de Catalunya

Sant Jordi, patró de Catalunya des del segle XIX, va esdevenir símbol del territori català amb la Renaixença, moviment polític i cultural que va recuperar els signes d'identitat catalans.

 

Comparteix aquest contingut