Sant Jordi

Irene Vallejo, pregonera de la Lectura 2021

El dijous 22 d’abril, a les 18.00 hores, Irene Vallejo va conversar amb Xavi Ayén sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida. Veure el Pregó en diferit.

El dijous 22 d’abril, a les 18.00 hores, Irene Vallejo va conversar amb el periodista Xavi Ayén al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida. El pregó es va retransmetre en directe a través d’aquest web, del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona i de les xarxes socials de les biblioteques de Barcelona.

Nascuda a Saragossa el 1979 i llicenciada en Filologia Clàssica, Irene Vallejo va obtenir el doctorat europeu per les universitats de Saragossa i Florència. Des de la infantesa es va sentir fascinada per les llegendes de Grècia, Roma i el món mediterrani. Actualment duu a terme una intensa tasca de divulgació del món clàssic impartint conferències i a través de les seves col·laboracions habituals als diaris Heraldo de Aragón i El País. Des del 2015 també ofereix col·loquis freqüents amb estudiants a escoles i instituts de tot l’Estat espanyol, participa en activitats de promoció de la cultura i col·labora en el projecte “Believe In Art”, que porta l’art i la literatura als hospitals infantils.

Des del seu llançament el 2019, L’infinit dins d’un jonc, ha conquerit unànimement lectors i crítica, s’ha traduït a trenta idiomes i ha assolit guardons tan prestigiosos com el Premi Nacional d’Assaig 2020. De la seva obra literària destaquen també les novel·les La luz sepultada (2011) i El silbido del arquero (2015), les antologies periodístiques Alguien habló de nosotros (2017) i El futuro recordado (2020), els llibres infantils El inventor de viajes (2014) i La leyenda de las mareas mansas (2015) i l’assaig breu Manifiesto por la lectura (2020).

L’escriptora se suma a la llista de pregoneres i pregoners que, des del 2003, han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes i Mia Couto. L’any 2020, la situació sanitària va obligar a cancel·lar el tradicional pregó, que va ser substituït pel Diàleg de Sant Jordi, durant el qual vam poder gaudir de la conversa entre l’escriptora Empar Moliner i el crític Julià Guillamon.

Pregó de la Lectura de Sant Jordi 2021

Dia: 22 d'abril, a les 18.00 hores

Lloc: Saló de Cent de l’Ajuntament

Retransmissió en directe

El Pregó de la Lectura any per any

Comparteix aquest contingut