Recomanacions de les biblioteques de Barcelona
Com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ofereix els Diàlegs de Sant Jordi, un espai de trobada entre autors i lectors: tres jornades de converses entre escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres.
Aquest any, també se celebra el centenari de Josep Vallverdú, el gran clàssic de la literatura infantil i juvenil catalana.
Gaudiu de les recomanacions de lectures dels protagonistes dels Diàlegs de Sant Jordi i de Josep Vallverdú. Perquè les millors històries passen a les biblioteques de Barcelona.
-
Vidas provisionales
Gabriela Adameșteanu
Una història sobre l’educació sentimental a la Romania comunista; un exemple de com la política afectava les relacions i la vida quotidiana de les persones.
Biblioteca: Poblenou - Manuel Arranz
-
Lo demás es aire
Juan Gómez Bárcena
L’autor narra la història del seu poble —una petita aldea de Cantàbria— al llarg dels darrers segles, tenint com a punt de partida una família que es compra una casa de segona residència.
Biblioteca: Fort Pienc
-
Materials de construcció
Eider Rodríguez
Una novel•la autobiogràfica protagonitzada per l’alcoholisme del pare, fet que va condicionar negativament la vida familiar i, en particular, la relació entre l’autora i el seu pare.
Biblioteca: Esquerra de l’Eixample - Agustí Centelles
-
Vengo de ese miedo
Miguel Ángel Oeste
El narrador vol escriure sobre la seva família, però ometent el testimoni del pare, una figura que li provoca rebuig i que acaba protagonitzant el relat.
Biblioteca: Vilapicina i la Torre Llobeta
-
Quasi un miracle: tots els contes
Antònia Vicens
Un recull de tots els contes de l’autora, que tracten de diversos temes, alguns de durs, com les enveges, els enganys, les tristeses, els amors impossibles, etcètera, i d’altres amb un to més vitalista, com les ganes de viure i l’amistat.
Biblioteca: Francesca Bonnemaison
-
Encarnacions
Biel Mesquida
Un total de 100 contes que reflecteixen, amb detall i passió, les possibles formes de viure, des del punt de vista cultural i sociològic, a la Mallorca actual.
Biblioteca: Camp de l’Arpa - Caterina Albert
-
I si una nació desfilant per una catifa vermella
Juana Dolores
En aquest projecte artístic, que aplega textos poètics, fotografia i música, l’autora ha agafat la nació catalana com a protagonista i l’encarna en una dama que es lamenta i exposa traïdors, aliats i companyies metafòriques.
Biblioteca: Guinardó - Mercè Rodoreda
-
La familia
Sara Mesa
La familia esdevé una instantània crítica no només d’una família de classe treballadora, i de la personalitat dels seus membres, sinó també de la seva complexitat, fragilitats, contradiccions, silencis i tradicions instaurades.
Biblioteca: Jaume Fuster
-
La mestra i la bèstia
Imma Monsó
Una jove mestra se’n va a treballar a una escola rural del Pirineu ribagorçà. I de mica en mica, anirà coneixent la vida i la convivència en un medi rural, i descobrint les cicatrius que la història ha deixat en els seus habitants.
Biblioteca: Clarà
-
Cap altre amic que les muntanyes: escrit des de la presó de Manus
Behrouz Boochani
Basat en l’experiència personal de la detenció il·legal, que va patir l’autor el 2013, en un centre de detenció d’immigrants, exposa la violència i les injustícies que es cometen en el nostre nom amb l’excusa de la llei.
Biblioteca: Trinitat Vella - José Barbero
-
Un món comú
Marina Garcés
L’autora revisa el seu pensament filosòfic fent-se la pregunta següent: “Com podem aprendre a dir nosaltres contra la identitat de grup que defineix i tanca el seu sentit?”
Biblioteca: Les Corts - Miquel Llongueras
-
El vuitè nan
Josep Vallverdú
I si la història de la Blancaneu no fos exactament com sempre ens l’han explicat? Al bosc encantat on viuen els nans, apareix un nadó que cuiden com si fos un dels seus... fins que creix una mica massa!
Biblioteca: Xavier Benguerel