Escalant la rehabilitació: el salt a la rehabilitació massiva (Dia 2)

Activitat finalitzada

Reserves exhaurides

Adreça
C. Pere IV, 362 (08019)
Horari
-
Saltar la galeria principal

Les jornades, emmarcades en el lema de les Setmanes d’Arquitectura "Redefinir la qualitat urbana, adaptar la ciutat construïda", es proposen com un espai de reflexió i debat a l’entorn de com accelerar la rehabilitació del parc d’habitatge amb la participació dels diferents agents implicats, públics i privats.

Objectiu de les jornades: 
Aportar una mirada transversal des de l’escala metropolitana fins a l’edifici per demostrar com les solucions concretes es poden escalar per assolir la rehabilitació massiva que es contempla en el marc de la Missió de les 100 ciutats.

Es desenvoluparà en 2 dies, 17 i 18 de juny. El 17 de juny a la tarda i el 18 de juny al matí mitjançant presentacions i taules rodones a Ca l'Alier. El 18 de juny a la tarda es farà un itinerari per l’àrea de conservació i rehabilitació del sud-oest del Besòs amb una visita als prototips del repte Regeneració Urbana situats al Campus Diagonal-Besòs de la UPC.

2n dia: Com accelerem la rehabilitació? Escales i instruments
 

Presentació marc de les experiències d’altres dues ciutats espanyoles que formen part la Missió de les 100 ciutats. 
Debat amb experts del sector de la construcció, agents públics i centres de recerca sobre instruments tècnics per accelerar la rehabilitació dels edificis d’habitatge.
Dades i monitorització de la rehabilitació en les 3 escales de planificació i intervenció (metropolitana, de ciutat i de barri). Experiències de planificació i avaluació.
Visió dels col·legis professionals del sector de la construcció.

09.30 - 9.40 h Benvinguda institucional, Michael Donaldson, Director de BIT Habitat

09.40 - 10.20 h Sessió 5: “Què fan les ciutats? Intervenen:  Joseba Aranzabal, arquitecte i arquitecte tècnic del Ayuntamiento de Vitoria-Gasteiz; Enric Cremades, Cap de departament de Regeneració Urbana de l'IMU; Modera: Eduard Cabré, relacions internacionals de l'IMHAB.

10.20 - 10.55 h Sessió 6: “Com accelerem la rehabilitació dels edificis d’habitatge?” Albert Cuchí, professor del Departament de Construccions arquitectòniques de la UPC ETSAV i president AUS.

11.00 – 11.20 h  Pausa cafè

11.20 – 12.05 h Sessió 7: “Com avaluem? Dades i monitorització de la rehabilitació en les tres escales (área metropolitana, ciutat i barri)”. Intervenen: Mª Jesús Calvo, Cap de Departament d'Estadística i Difusió de dades de l'OMD, Mireia Sender i Aleix Arcarons de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona, Jose Lao, Cap de Qualitat de l'aire i Eficiència Energètica de BR. Modera: Jordi Mas, consultor

12.05 – 13.15 h Sessió 8: “Col·laboració público-privada. Aliances imprescindibles per escalar massivament les obres de rehabilitació” Intervenen: Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Lorenzo Viñas, president del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona i Lleida; Celestí Ventura, president del Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Barcelona; Josep Martínez, president  del Gremi de constructors .Modera: Anna M. Font, directora del Programa dels Fons Europeus de l'IMHAB.

13.15 – 13.30 h Conclusions i tancament. Bàrbara Pons, directora general de Barcelona Regional.

 

 Dia 1

Itinerari

Matí

Tipus d'activitat
Debats i conferències
Coorganitzadors
Ajuntament de Barcelona
Col·legi d'Arquitectes de Catalunya - COAC
Observatori Metropolità de l'Habitatge
Districte
Sant Martí
Tipus d'acte
Presencial
Tipus d'entrada
Entrada lliure amb inscripció prèvia

També et pot interessar