Arnau, musica’t!!!

Arnau, musica’t!!! és un projecte musical, interdisciplinari i comunitari, que combina la creació artística, la producció cultural i la recuperació de la memòria històrica del Teatre Arnau i el seu entorn. Els protagonistes d’aquesta proposta són els alumnes de l’Escola Collaso i Gil i l’Institut Milà Fontanals, els dos centres educatius més propers a l’Arnau, que viuran a la pròpia pell el procés de creació d’un musical, al temps que treballen la memòria històrica de les comunitats que habiten els barris del Raval, Sant Antoni i Poble-Sec.

Aquesta proposta converteix la música en una eina d’inclusió per a totes les edats i tots els col·lectius, afavoreix que la comunitat educativa s’identifiqui amb un projecte comunitari i teixeix xarxes de col·laboració amb les entitats i persones que viuen, treballen o estudien als barris limítrofs de l’Arnau.

Arran de la situació de la pandèmia pel Covid-19, el musical s’està reconfigurant per adaptar-se al nou context.

Darrere d’aquest musical especial hi ha L’Escola de Músics i JPC, un centre nascut el 1992 i amb una trajectòria sòlida d’ensenyament i pràctica musical al barri del Raval, al Districte de Ciutat Vella, a Catalunya i a l’estranger. L’entitat actualment promou la música com a mitjà de cohesió a 24 escoles i instituts de Ciutat Vella i del Besòs.