L’Arnau torna

Posats a desitjar, vull un Arnau revoltat, creatiu i genuí. Un teatre radicalment popular, de les idees i també de l’evasió.

Vull un model de cultura de base i de conquesta de la dignitat laboral de les artistes.

Amb gust de barri i olor de fresc.

Sílvia Cortés (Arnau Itinerant)

Re

Recorda

La història d’un teatre

Revolta

és la història d’una cruïlla de barris

Retorna

El compromís dels i les veïnes

l'Arnau

L’art i la cultura transformen els barris

L’Arnau és el darrer teatre de barraca de la ciutat de Barcelona i de tot Catalunya. Demanava a crits que algú el salvés. I és el barri que l’ha vist alçar-se i apagar-se, qui ho ha aconseguit. La lluita veïnal és el motor del nou Arnau, un teatre sense seu, gestionat per les veïnes i veïns, que retorna al barri per seguir-lo transformant a través del risc i la creativitat, l’autogestió i l’afany de seguir experimentant.

L’Arnau és un teatre diferent. Un teatre o no només s’hi fa teatre. Un teatre de la gent. Un teatre que vol omplir de vida l’ecosistema cultural de la ciutat. Vols saber què el fa extraordinari?

RECORDA L’ARNAU

Els orígens del Teatre Arnau es remunten a finals del segle XIX, a la confluència entre els carrers Tàpies i Nou de la Rambla. Punt neuràlgic de l’oci popular del Paral·lel, a l’Arnau s’han representat tots els gèneres teatrals i musicals. La seva identitat va lligada a l’evolució dels barris, que n’han defensat la recuperació.

Per això, un dels puntals del nou teatre és recuperar les memòries del Paral·lel, construir una xarxa d’històries compartides per les veïnes i veïns, on tenen cabuda les vivències i els records, però també els desitjos que encara s’han d’encarnar.

Vull saber-ne més

REVOLTA L’ARNAU

La història de l’Arnau és la història d’una reapropiació veïnal. Entitats i col·lectius procedents de les arts escèniques, la cultura, la història, l’arquitectura i els moviments socials han lluitat per fer renéixer l’Arnau. El nou teatre recuperat vol ser escenari, centre d’interpretació de la història i la memòria del Paral·lel i dels barris que l’envolten, i motor de cohesió i expressió del teixit social de Ciutat Vella, el Poble-sec i Sant Antoni.

Als fonaments del nou teatre s’hi troba l’esperit combatiu i popular. La convicció que la cultura pot transformar els barris. S’hi troba una comunitat mobilitzada que vol gestionar el teatre, però també produir i crear els projectes col·lectivament amb l’ideal de dignificar les professions culturals, feminitzar-les i descolonitzar-les.

Vull saber-ne més

RETORNA L’ARNAU

El procés per rehabilitar l’edifici històric de l’Arnau durarà anys. Mentrestant, el teatre torna a bategar. El nou Arnau és un espai escènic gestionat col·lectivament. És un teatre nòmada, acollidor, arrelat al carrer, que reivindica l’art i la cultura a través dels eixos de la memòria, la comunitat i les arts escèniques.

Al llarg dels tres anys d’existència de l’Arnau Itinerant, aquest s’ha desplegat en diversos projectes interdisciplinaris: espectacles, activitats als carrers, jornades de reflexió, intervencions artístiques i un arxiu de memòries molt singular.

L’afany d’experimentar i els somnis compartits de les veïnes, però, no s’aturen aquí; no us perdeu els nous projectes que la comunitat de l’Arnau ja fila per als propers mesos.

Vull saber-ne més