Comunitat

La comunitat és el pinyol del nou teatre Arnau itinerant. Les veïnes i entitats dels barris propers a l’Arnau hem pressionat i sensibi­litzat les institucions i hem recuperat el teatre, hem imaginat un projecte cultural innovador i genuí, estem definint els usos del nou Arnau en un procés participatiu, estem treballant com serà la governança i estem fent possible els diferents projectes de l’Arnau Itinerant: espectacles, jornades festives i un arxiu dissident, que recull la memòria del teatre i del Paral·lel.

Com s’ha gestat la comunitat de l’Arnau?

Quan ara fa tres anys arrencava el moviment veïnal i d’entitats per tornar a obrir el Teatre Arnau, vam publicar un manifest que va rebre el suport de 18 entitats i plataformes veïnals, 9 gestores culturals, 10 periodistes culturals, 7 equipaments i sales, 8 cooperatives socials i culturals, 4 entitats de l’àmbit acadèmic i administratiu i 104 companyies i profes­sionals de les arts escèniques.

Més endavant, entre el 2015 i 2016, les veïnes vam celebrar quatre gales per reivindicar el teatre a la plaça Raquel Meller. Hi va participar, entre d’altres, una seixantena d’artistes i professi­onals de les arts escèniques. A aquesta mobilització s’ha sumat, també, més d’una quarantena d’artistes d’arreu del món, que han anat pintant el mur de la façana de l’antic teatre en el marc de la iniciativa Arnau Gallery, que està dirigida i produïda per Difusor i Street Art Barcelona, amb Antoine Careil al capdavant.

I arribem al 2019. Mentre es duen a terme les obres de rehabilitació del futur teatre, l’Arnau Itinerant ja està en marxa. Al voltant dels projectes que estem gestant per aquest any s’hi apleguen entitats, veïnes i veïns, actrius i actors, personal tècnic i pro­fessionals escènics.

Com hi pots participar?

La comunitat de l’Arnau segueix més mobilitzada que mai. Està present als barris i vetlla perquè els principis i valors del nou teatre continuïn vius. A l’assemblea oberta, als col·loquis, als tallers, a totes les activitats… Tu també pots sumar-te a la lluita per fer possible un nou ecosistema cultural a la nostra ciutat.

Contacta amb la comunitat

Si vols participar de la comunitat de l’Arnau,
posa’t en contacte amb nosaltres