Per un El Molino com a equipament públic i comunitari

Compartim aquest manifest sobre el Paral·lel que han signat les notes companyes de Cooperasec, per platejar un Molino popular, púbic i d’arrelament al territori

Una reivindicació que ja es va fer en 2002 amb la plataforma Si o sí, fem girar el Molino, i que podeu recollir en el nostre Arxiu

“Per un El Molino com a equipament públic i comunitari.”

Davant els plecs d’explotació de la licitació d’El Molino, un equipament de titularitat pública comprat per l’Ajuntament el 2021 per un total de 6,2 M d’euros, denunciem que el model de plec no correspon a les necessitats culturals i reals dels barris ni del Paral·lel.

Aquest concurs comporta un model d’explotació privat i neoliberal, sense cap mesura i puntuació sobre el retorn social als barris del Paral·lel. Es tracta de barris amb una mitjana del 47% de població migrant i rendes baixes i amb l’afegit de ser territoris subjectes a les tensions d’accés a l’habitatge des del 2014.

 Per tot això, exigim a l’Ajuntament de Barcelona:

 

  • Una aposta real per un projecte de cultura pública i comunitària d’El Molino, tal com s’ha fet amb equipaments com el Teatre Arnau, Paral·lel 62 o el Teatre Antic, entre altres.

 

  • Que s’aturi el concurs i es modifiquin les bases cap a un model d’equipament públic i de retorn social al territori, que avui dia és nul.

 

  • Una defensa real per un projecte a l’avinguda Paral·lel de caràcter popular, comunitari i basat en les necessitats de les persones i un diàleg amb els agents del sector cultural i entitats dels barris.

 

Podeu signar aquí:
https://usem.liberaforms.org/manifest-el-molino