Barcelona Cultura

Escena

El que vegis a l’Arnau no ho veuràs enlloc. Ens mou la voluntat de transformar l’espai escènic del barri, amb el barri. Generem una cultura popular de base, en xarxa amb les entitats. No comptem les butaques plenes. Perquè no creiem que la cultura sigui un recurs econòmic. Treballem propostes teatrals en què les condicions laborals dels i les professionals són dignes i paritàries. Aquesta és la nostra revolta i la nostra conquesta.

Espectacles en escena

'Carrer Hospital amb Sant Jeroni'

La companyia Blanco Roto ha presentat durant aquest setembre i octubre de 2018 un espectacle escrit per Jordi Prat i Coll i dirigit per Roberto Romei i Laia Ricart. Blanco Roto forma part d El Col·lectiu, que agrupa 47 companyies de teatre independent, i en aquesta ocasió professionals de diferents companyies s’han unit per treballar junts en la creació d’aquest espectacle.

L’obra representada, C/ Hospital amb St. Jeroni, ha proposat un paral·lelisme entre la destrucció física i social de la ciutat i la desintegració de les relacions amoroses. La pèrdua d’espais públics de referència, així com les remodelacions dels barris estan relacionades amb la pèrdua de la capacitat de relacionar-nos. La ciutat és el contenidor de les nostres emocions i, quan els barris es transformen fruit de l’especulació immobiliària, aquells espais comuns i privats que sostenen les nostres relacions s’acaben perdent.

L’espectacle que han pogut veure centenars de persones ha estat dividida en 7 escenes, que s’han representat en 7 espais diferents del Raval. Ha estat, doncs, un espectacle itinerant, de 120 minuts de durada, que ha fet viure a espectadors i espectadores el barri del Raval en 360 graus.

L’espectacle comunitari (en construcció)!

El passat de l’Arnau i del Paral·lel dialoguen amb el present i s’hi emmirallen: des dels records quotidians de les persones que l’han habitat fins als fets històrics que l’han impactat. Veïnes i veïns dels barris que envolten l’Arnau estem construint col·lectivament un espectacle teatral, amb l’acompanyament de professionals de les arts escèniques.

El veïnat esdevenim actrius, escenògrafes, tècniques i vestuaristes. Fusionem la creació comunitària amb la producció artística professional. I, al mateix temps, promovem la convivència als barris.

El resultat d’aquest procés és una producció col·lectiva de qualitat, que podràs veure els propers 15 i 16 de desembre al Mercat de les Flors.

Aviat podràs reservar la teva entrada!

Contacta amb l'escènic

Si vols participar de la comunitat de l’Arnau,
posa’t en contacte amb nosaltres