Barcelona Cultura

Programació

El que vegis a l’Arnau no ho veuràs enlloc. Ens mou la voluntat de transformar l’espai escènic del barri, amb el barri. Generem una cultura popular de base, en xarxa amb les entitats. No comptem les butaques plenes. Perquè no creiem que la cultura sigui un recurs econòmic. Treballem propostes teatrals en què les condicions laborals dels i les professionals són dignes i paritàries. Aquesta és la nostra revolta i la nostra conquesta.

Projectes 2019

Creuem el Paral·lel

Creuem el Paral·lel és un projecte de creació artística i producció cultural centrat en el paper que han desenvolupat les arts menors i les arts vives en la memòria del Paral·lel i el seu paper a l’actualitat. El procés de treball es visibilitza mitjançant un seguit de micro-accions artístiques a l’espai públic, que es realitzen en col·laboració amb diversos agents dels barris al voltant de l’Arnau.

Coneix més

 

Espai 0

El 20 i 21 de desembre tindrà lloc l’Espai 0, unes jornades internacionals que aplegaran a Barcelona diversos equipaments culturals i transformadors per debatre sobre les polítiques culturals, el teatre amb comunitat, les mobilitzacions socials i la creació teatral, entre altres. INSCRIPCIONS

Coneix més

 

'sintítulo'

VÍDEO RESUM DE L’ESPECTACLE

Un dels projectes escènics de l’Arnau Itinerant 2019 és ‘sintítulo’, un espectacle de teatre comunitari de la companyia La Danesa que combina l’actuació d’actors i actrius professionals i no professionals. L’espectacle gira al voltant dels menors estrangers no acompanyats i es proposa generar una reflexió sobre la funció del teatre, plantejant qui l’ha de fer, de què ha de parlar, i la seva finalitat social.

Coneix més

 

'Com menja un caníbal'

Us heu plantejat mai què passa amb aquelles persones que no són “productives” pel sistema? La companyia teatral La Virgueria parteix d’aquesta qüestió per crear Com menja un caníbal,  un espectacle multidisciplinar amb teatre, expressió corporal, música i circ. Isis Martín i Aleix Fauró signen un text que explica la història de la Dora, que és la història dels desafavorits. L’espectacle s’estrenarà el 20 i 21 de desembre a les 20h a la Lleialtat Santsenca.

Coneix més

 

Arnau Gallery

Segur que us heu fixat que la façana del teatre Arnau canvia de pell cada mes amb obres que l’omplen de vida i de colors. Aquesta iniciativa és obra de l’Arnau Gallery, un dels projectes que formen part de l’Arnau Itinerant 2019.

Coneix més

Projectes 2018

'Carrer Hospital amb Sant Jeroni'

La companyia Blanco Roto va presentar, durant el setembre i octubre de 2018, un espectacle escrit per Jordi Prat i Coll i dirigit per Roberto Romei i Laia Ricart. Blanco Roto forma part d El Col·lectiu, que agrupa 47 companyies de teatre independent, i en aquesta ocasió, professionals de diferents companyies es van unir per treballar junts en la creació d’aquest espectacle.

L’obra representada, C/ Hospital amb St. Jeroni, proposa un paral·lelisme entre la destrucció física i social de la ciutat i la desintegració de les relacions amoroses. La pèrdua d’espais públics de referència, així com les remodelacions dels barris estan vinculades amb la pèrdua de la capacitat de relacionar-nos. La ciutat és el contenidor de les nostres emocions i, quan els barris es transformen fruit de l’especulació immobiliària, aquells espais comuns i privats que sostenen les nostres relacions s’acaben perdent.

L’espectacle que han pogut veure centenars de persones ha estat dividit en 7 escenes, que s’han representat en 7 espais diferents del Raval. Ha estat, doncs, un espectacle itinerant, de 120 minuts de durada, que ha fet viure a espectadors i espectadores el barri del Raval en 360 graus.

'Parrhesia'

“Dir-ho tot”. “Parlar lliurement”. Això era el que significava literalment el terme Parrhesia a l’Antiga Grècia. Partint d’aquest concepte, neix el segon espectacle de l’Arnau Itinerant 2018: l’obra de teatre Parrhesia. Espectacle autocensurat. La proposta explora el concepte de la llibertat d’expressió i fa un recorregut per la història de la censura, al mateix temps que reivindica les memòries del teatre Arnau i del Paral·lel.

Es tracta d’un espectacle comunitari coordinat per la cooperativa Art & Coop i protagonitzat per veïnes i veïns del Raval, Poble-sec i Sant Antoni: un total 40 persones implicades en tot el procés creatiu i la producció. Però, què vol dir que és un espectacle comunitari? Doncs que les veïnes i els veïns han escollit la temàtica, s’han encarregat de la gestació, disseny i execució de l’espai escènic, així com del vestuari, i s’han convertit, a més, en els i les protagonistes de l’obra.

Durant els set mesos de gestació de l’espectacle, es va treballar en diverses fases: la primera va ser una fase d’exploració en què els veïns i veïnes participants van recollir relats i records sobre el Paral·lel i sobre la censura, amb l’acompanyament de professionals de les arts escèniques. A la segona fase, aquest material es va utilitzar per a la construcció de la dramatúrgia, a càrrec Joel Álvarez, membre d’Art & Coop. La tercera fase va ser la dels assajos, la construcció de l’escenografia i la confecció del vestuari, per tal de tenir-ho tot a punt per a l’estrena.

D’aquesta manera, l’obra va fusionar la creació comunitària veïnal amb la producció artística professional per obtenir, com a resultat, una producció col·lectiva de qualitat que el desembre de 2018 va veure la llum a la sala gran del Mercat de les Flors, plena amb gairebé 900 persones entre els dos dies de representació!

Contacta amb l'escènic

Si vols participar de la comunitat de l’Arnau,
posa’t en contacte amb nosaltres