sintítulo

L’espectacle:

‘sintítulo’ és una obra de teatre de la companyia La Danesa que està inspirada en la Comedia s/titulo de Federico García Lorca, un text inacabat a causa de l’assassinat del poeta en un context de repressió franquista a l’inici de la Guerra Civil. Dirigit per Elena Fortuny i amb dramatúrgia de Jumon Erra, ‘sintítulo’ gira al voltant d’un tema de màxima actualitat: els menors estrangers no acompanyats a qui sovint la societat gira l’esquena. Al mateix temps, l’espectacle vol provocar una reflexió sobre quina ha de ser la funció, qui el subjecte i què l’objecte del teatre, tal com s’ho plantejava el text original de Lorca.

Es tracta d’una obra de teatre comunitari que s’ha construït de manera col·lectiva amb persones del Poble-sec, Sant Antoni i el Raval i s’ha creat a partir de tallers amb veïns i veïnes de diferents edats i procedències, com el taller de hip hop  en col·laboració amb el col·lectiu de rap pels drets humans La Llama.  Aquest espectacle neix amb l’objectiu de donar visibilitat i protagonisme a les diferents comunitats, llengües i llenguatges presents als barris que connecten amb l’Arnau i que normalment estan infrarepresentades als escenaris. A l’espectacle hi intervenen una trentena de persones, entre actors i actrius professionals i
no professionals.

Sinopsi:

Una revolta ha tombat les parets d’un teatre, la contrarevolta va matar un poeta. Lorca no va poder acabar una comèdia que estava escrivint. Avui la Gent demana que també s’expliquin les seves històries, les del carrer, les dels seus nens, la dels infants perduts. Històries que potser fan mal, però la gent amb la seva carn i la seva pell seran avui els murs d’aquest teatre on els guerrers no hi han de poder entrar. El foc i la violència, però, sempre tornen. Resistirem. Aquí i ara.

Vídeo resum del projecte

*Aforament limitat segons capacitat dels espais

⇒Reserva d’entrades a sintituloladanesa@gmail.com

 

12 d’octubre 18 h  davant la façana del Teatre Arnau

26 d’octubre 20.30 h Refugi 307

9 de novembre 18.30 i 20.30 h Refugi 307

16 de novembre 18.30 i 20.30 Refugi 307

17 de novembre 18.30 Casal de gent gran Josep Trueta

30 de novembre 18.30 i 20.30 Refugi 307

1 de desembre 12.30 h  Castell de Montjuïc

14 de desembre 20 h Centre Cultural Albareda

21 de desembre 13 h Lleialtat Santsenca

20 de gener 20 h Centre Cívic Cotxeres Borrell

Fitxa tècnica

sintítulo

Projecte de teatre comunitari a partir de la Comedia sin título de Federico García Lorca

La gent:
Ainhoa Bruguera, Alberto Amayuelas, Alex Ben, Allison Marisol Méndez, Almudena Galian, Antoine Careil, Antonio Vergés, Asad Raza, Assun Planas, Carme Fossas, Celia Cristina Valenzuela, Christian Ortega, Clara Cano, Dani Pérez, Drako Amgod, Elena Fortuny, Francesca Navarrete, Hatim Azhari, Isabela Magdaleno, Joana Martí, Josep Maria Fuentes, Jumon Erra, Keila González, Lucas Milà, Manuela Martín, María Pereira, Mehdi Aoula, Mercè Juan, Michael Haram, Nica Fazio, Paolo Dini, Pol Sanuy, Raül
Perales, Rebeca Mesas, Simbiat Aly, Teatre Tantarantana, Toni Franco, Vanessa Segura, Waqar Nasim.

Amb la complicitat de:
Àgora Juan Andrés Benitez, Antiqua Deorum, Arnau Gallery, Art&Coop, Ateneu del Raval, Banc de recursos de Ciutat Vella, Casa d’Oficis de l’Espectacle en Viu, Casal Municipal de la Gent Gran Josep Trueta, CC Albareda, CC Cotxeres Borrell, CC Sortidor, Difusor, Etcs, La Danesa, La LLama col·lectiu de RAP, Laberint Cultura, L’Apòstrof, Lucas Milart, MUHBA, RAVALTEP, Refugi 307, Street Art Barcelona.

#sintitulo #arnauitinerant @cialadanesa @apostrof @lallamarap @arnaugallery

Un projecte de Cia La Danesa per a l’Arnau Itinerant 2019