L’Arnau al Raval 2022

Camp de Sant Pau.Arts escèniques i espai públic

Programa d’arts vives sobre cossos, cultures diverses, memòries passades, presents i futures dels jardins de Sant Pau del Camp com a espai comunitari i lloc de trobada.

Context Comunitari: 

La xarxa del Camp de Sant Pau està conformada per Impulsem, Can Ricart, Arnau Itinerant, Conservatori del Liceu, Monestir de Sant Pau del Camp, Servei de Proximitat Veïnal del barri, Districte de Ciutat Vella i Xamfrà, que és qui coordina el programa.

Fa més de tres anys que des de la xarxa comunitària del Camp de Sant Pau es va crear una taula de treball amb una agrupació d’entitats (esmentades anteriorment) per canviar la imatge del parc.

L’objectiu general és la programació d’accions comunitàries i culturals a l’espai públic que projectin una imatge positiva del parc i alhora reforcin la idea de lloc per a teixir relacions, fer vida comunitària i mostrar la diversitat del territori. Aquests indrets són els jardins de Sant Pau del Camp i el carrer de les Tàpies, dos espais que queden justament darrere del Teatre Arnau. Aquests suposen un punt de vida, implicació i de repensar altres formes d’experimentat l’espai públic.

En concret el programa tindrà 4 fites:

  1. 7-8 maig: Festival d’arts urbanes amb grups de joves, músiques urbanes, graffiti i mostres de balls, pensant en les cultures juvenils que habiten el jardí i en els seus futurs usos.
  2.  Parc de Sant Pau Festival. Desenvolupament de dues accions que serviran d’entrada als concerts de divendres d’aquest programa.

8 juliol, 17 h. Monòlegs a la Plaça: Nus de Teatre. Sobre espai públic, relacions i tensions a partir de diverses escenes i teatre-fòrum

22 de juliol, 18h, Micro-drama S.I.D.A .: Estiu al Parc. Companyia La Danesa. Una actuació en col·laboració amb la companyia La Danesa i el seu projecte S.I.D.A. Formarà part de la programació de la festa major del Raval. Tractant temes sobre la Sida, la pandèmia i les formes de solidaritat i resistències.

  1. Novembre: La memòria del Camp. Memòria històrica de Sant pau segle XX, anys 20-30. Jornada amb presentacions, fotografies, música i mural històric al voltant de les memòries Sant Pau del Camp. Amb la col·laboració de Paral·lelus Band, Enrich H. March i CERHISEC, LaLaberinta i altres entitats.

Arnau Gallery 2022

Arnau Gallery és un projecte que va néixer el novembre de 2016 en col·laboració amb el programa Arnau Itinerant amb l’objectiu de visibilitzar el projecte de rehabilitació del Teatre Arnau i alhora promocionar l’art urbà contemporani a Barcelona de manera nova. Es tracta de la gestió d’un mural rotatiu (23 x 2,5 metres) a la part baixa del teatre i de dos murals laterals de format més petit (4x4m).

Aquest espai, pioner a Barcelona, té intervencions cada mes i funciona com una galeria, però a l’aire lliure i sempre accessible al públic. La seva intenció és promocionar la diversitat de l’art urbà a través de col·laboracions noves entre artistes nacionals i internacionals amb un enfocament experimental. El projecte està comissariat i produït per Street Art Barcelona, plataforma col·laborativa que promociona l’escena de l’art urbà des del 2011. També té com a finalitat la promoció de la diversitat de l’art urbà local i la seva vinculació amb un projecte d’abast internacional, a més del suport a les activitats i demandes del teixit social existent per crear sinergies entre el graffiti i l’acció del Teatre Arnau.

 

Programa 2022

 

Entitats que col·laboren

Calendari

 

Gener

Mural frontal

Artistes: Slomo (VZ) & Twee Muizen (ES)

Data: 17 a 22 de gener

Laterals

Col·laboració amb Creación Positiva – Campaña “Saca tu pluma”

Artistes: Rice (CAT) & Alex Martínez (CAT)

Data: 24 a 26 de gener

 

Març

Mural frontal

Artistes: Laia (CAT) & Harry Bones (CAT)

Data: 14 a 20 de març

Laterals

Artistes: Reb (GR) & Turkesa (ES)

Data: 27 a 29 de març

 

Maig 

Mural frontal

Artistes: Morcky (IT) & London Police (NL)

Data: 9 a 15 de maig

Lateral

Artistes: Dadara (NL) & Morcky (IT)

Data: 9 a 15 de maig

 

Juliol 

Mural frontal

Artistes: Sisa Soldati (AR) & Sofimele (AR)

Data: 14 a 22 de juliol

 

Setembre

Mural frontal

Col·laboració amb el festival KRONOS

Artistes: El Rughi (CAT) & Maga (ES)

Data: 19 a 25 de setembre

Laterals

Col·laboració amb el festival BCN Paste Up

Data: 16 a 18 de setembre

 

Novembre

Col·laboració amb B-Murals Mural sobre la història del graffiti a Barcelona entre 1980 i 2000.

Artistes a confirmar: Kapi, Musa, Zosen i Fasim.