Muralisme i ecologia als Jardins de Sant Pau del Camp

En aquesta nova temporada del Teatre Arnau Itinerant, ens hem proposat integrar els Jardins de Sant Pau, un espai del Raval que connecta directament amb la part de darrera del teatre i que es troba en un moment de renovació. Són diverses les entitats que treballen en la promoció d’aquest espai actualment: Impulsem, Xamfrà, Can Ricart i el Districte de Ciutat Vella.

L’Arnau Itinerant, a través del projecte d’art urbà Arnau Gallery, entra a formar part de la programació pròpia dels Jardins aquest 2021 i ho fa amb la voluntat de renovar un mural pintat al 2016 a l’interior dels Jardins i que ara es troba en estat de deteriorament. Es tracta d’un projecte artístic i alhora un procés educatiu i comunitari, que vol sensibilitzar respecte a temes d’ecologia i la crisi climàtica (i les seves possibles solucions) amb eines creatives relacionades amb l’art urbà. El procés culminarà amb la renovació del mural com a resultat d’un procés participatiu amb un grup d’alumnes de l’escola Collaso i Gil, a qui pertany el mural.

Les activitats que s’emmarquen en aquest projecte inclouen quatre tallers de sensibilització en ecologia que es fan amb un grup reduït d’alumnes de sisè de primària. Els primers tallers es faran a les aules i també es realitzarà una visita als horts urbans veïns de l’escola. El darrer taller serà la creació col·lectiva del mural sota la supervisió de Deih, un dels artistes més destacats de l’art urbà actual, amb més de 20 anys d’experiència.

Aquest projecte és una iniciativa d’Street Art Barcelona (impulsor de l’Arnau Gallery) i compta amb la col·laboració de Difusor i d’Ana Manaia, qui s’encarrega de coordinar els tallers.