L’Arnau al Raval 2023 2024

Festival Principal d’Utopia Rambles al claustre del Santa Mònica.

Organitzat i comissariat conjuntament entre L’Assemblea d’Artistes d’Utopia Rambles i el Teatre Arnau Itinerant, amb l’objectiu d’avivar el vincle de les arts i les Rambles, traient al carrer a les veïnes que fan teatre.

 

El Teatre Arnau va programar 4 iniciatives locals del Raval (Pa’tothom, La LLama, Carabutsi i Raval Cuir/Ateneu del Raval) i també hi haurà altres artistes i propostes per part de l’Assemblea. La programació de la jornada va incloure Sol d’Ocanha: Obertura i homenatge a Ocanha; Carabutsi: Taller cajas de flamenco i concert de rumba; Gesto Común: Exercici performàtic; La Llama: Jam de Hip-hop i Freestyle; Desnonissea (Roger Bernat + ERRO Grupo); La insuportable banalitat del tema: Teatre fòrum de Teatre Pa’Tothom; Doña Rosita la soltera: Lectura dramatitzada; De(s)generades de Raval Cuir: Show transformista de l’Ateneu del Raval; i Drag is Burning i gastronomia a càrrec de La Negreta.

Va tenir lloc el 20 de maig a l’exterior del Santa Mònica.

 

Jardins de Sant Pau del Camp i altres contextos comunitaris

Programa d’arts vives sobre cossos, cultures diverses, memòries passades, presents i futures dels jardins de Sant Pau del Camp com a espai comunitari i lloc de trobada.

Context Comunitari: 

La xarxa del Camp de Sant Pau treballa des de fa més de tres anys per canviar la imatge del parc. Està conformada per Impulsem, Can Ricart, Arnau Itinerant, Conservatori del Liceu, Monestir de Sant Pau del Camp, Servei de Proximitat Veïnal del barri, Districte de Ciutat Vella, Paral·lel 62 i Xamfrà, que és qui coordina el programa.

L’objectiu general és la programació d’accions comunitàries i culturals a l’espai públic que projectin una imatge positiva del parc i alhora reforcin la idea de lloc per a teixir relacions, fer vida comunitària i mostrar la diversitat del territori. Aquests indrets són els jardins de Sant Pau del Camp i el carrer de les Tàpies, dos  espais que queden justament darrere del Teatre Arnau. Aquests suposen un punt de vida, implicació i de repensar altres formes d’experimentat l’espai públic.

En concret el programa tindrà 5 fites:

En Mamadou de l’associació Diandé Àfrica ens portarà a descobrir el Raval des de la seva mirada i la seva experiència com a artista, veí i persona immigrada que treballa pel barri i la comunitat. La ruta comença al restaurant africà Beggè i acaba als Jardins de Sant Pau amb un tastet de música i gastronomia africana de Diandé Àfrica. Dins de programació del Festival Raval’s.

 

GALES

Dijous al Paral·lel 62

Enguany continuem enfortint vincles i trencant distàncies de la comunitat amb els equipaments locals fins ara adreçats més a un públic global que no pas a les veïnes. Gràcies a la nova gestió del Paral·lel 62 i al seu compromís amb el projecte Teatre Arnau Itinerant, col·laborem per crear un cicle d’arts vives al voltant dels feminismes, la migració i la visibilització de projectes creats per artistes racialitzats en escenaris icònics de la ciutat. La coordinació i producció s’ha assumit des de la Bibliomusicineteca.

Tenim programades 4 fites a la Sala Club P62 a les 19:30 h:

ARNAU GALLERY