Arnau Gallery ’23 – ’24

Arnau Gallery 2023

Segur que us heu fixat que la façana del teatre Arnau canvia de pell cada mes amb obres que l’omplen de vida i de colors. Aquesta iniciativa és obra de l’Arnau Gallery, un projecte mural de caràcter rotatiu,una galeria a l’aire lliure a l’avinguda del Paral·lel, 60, de Barcelona.

Arnau Gallery és un projecte que va néixer el novembre de 2016 en col·laboració amb el programa Arnau Itinerant amb l’objectiu de visibilitzar el projecte de rehabilitació del Teatre Arnau i alhora promocionar l’art urbà contemporani a Barcelona de manera nova. Es tracta de la gestió d’un mural rotatiu (23 x 2,5 metres) a la part baixa del teatre i de dos murals laterals de format més petit (4 x 4 m.). Des dels seus inicis, s’han fet més de 80 murals col·laboratius a L’Arnau Gallery.

 

Aquest espai, pioner a Barcelona, té intervencions cada dos mesos i funciona com una galeria a l’aire lliure i sempre accessible al públic. La seva intenció és promocionar la diversitat de l’art urbà local a través de col·laboracions noves entre artistes nacionals i internacionals amb un enfocament experimental, a més del suport a les activitats i demandes del teixit social existent per crear sinergies entre el grafiti i l’acció del Teatre Arnau. El projecte està comissariat i produït per StreetArtBCN, plataforma col·laborativa que promociona l’escena de l’art urbà des del 2011.

 

A més, enguany L’Arnau Gallery i StreetArtBCN col·laboren amb el Centre Cívic el Sortidor, per fer un taller – mural participatiu per a la celebració del seu 20è aniversari al mes d’octubre amb l’artista La MAGA. Així mateix, amb el Solar Talia Olympia, la Taula Comunitària de Sant Antoni i la Federació d’entitats de Calàbria 66 pel mural de dones creadores del Paral·lel en el mes de novembre amb l’artista Elisa Capdevila.

 

Programa 2023
– 6 murals col·laboratius a la part frontal

– 8 murals laterals

– 4 col·laboracions amb iniciatives artístiques i comunitàries locals

– 17 artistes convidats a pintar els murs de l’Arnau Gallery

 

Entitats que hi col·laboren 

  • StreetArtBCN
  • Kronos Festival
  • Montana Colors
  • Monto Pinturas

Calendari

-Gener:

Mural Frontal: Guillem Font / Mugraff

Laterals: Dan Kitchener

-Març – Abril

Mural Frontal: Pr3za / Tropidelia

Laterals: David L

-Maig

Mural Frontal: Galleta María / Mental Ink

Lateral: Cranio

-Juny

Mural Frontal: Kler / Sofreeso

-Setembre

Lateral Ellena Lourens

-Octubre

Mural Frontal Nemo / Mistermain

Lateral: DavidL y Nemo

-Novembre / Diciembre *Per confirmar

Mural Frontal: Slim Safont / Lidia Caos

Lateral: Teo Vázquez

 

L’Arnau Gallery també col·labora amb el Solar Talia per fer un mural feminista al 2024 en relació amb la història de dones creadores del Paral·lel a càrrec de Strertartbcn  i l’artista Elisa Capdevila i amb el suport del Teatre Arnau.

Si voleu conèixer una mica millor aquesta proposta, no deixeu de llegir l’entrevista del 2017, al seu impulsor, Antoine Careil!

Visita la galeria d’imatges, segueix l’activitat i no et perdis de res en @arnaugallery