Col·laboracions amb xarxes i equipaments de la ciutat a la temporada 2022

1. GREC 2022

“Raval Cuir: de(s)generades, la història viva del transformisme”, un espectacle produït prèviament per Ateneu Raval. Dins del programa d’activació del teatre El Molino per part del Grec, “Molinex”, el Teatre Arnau farà una nova activació del projecte de Raval Cuir, sobre diàlegs i accions de la cultura LGTBI+, i el transformisme actual i passat.

Dia i hora: 15 juliol de 22:45h a 01:00h.

 

2. Xarxa Espais Comunitaris (XEC). La culturaCOM 

La Xarxa d’Espais Comunitaris (XEC) va presentar La culturaCOM, la primera festa i programa organitzat de forma conjunta pels diversos projectes que integrem la XEC. El Teatre Arnau va formar part del grup de treball i va participar en el Cabaret de Circ de l’Ateneu Popular de Nou Barris amb Gilda Love i Antonio Moreno de Raval Cuir, projecte coordinat per l’Ateneu del Raval.

Data: 26 de març.

 

3. Viu Montjuïc

Col·laboració amb la Taula Cultura Comunitària del Pla Comunitari de Poble-sec amb diversos espectacles sobre diversitat cultural amb músiques plurals i el Montjuïc comunitari.

Dia i hora: 8 octubre de 12h a 22h.

 

4. Pla de Barris Raval

Col·laboració amb l’escola Collaso i Gil dins del programa d’art i educació de Caixa d’eines.

 

5. Pleasurescapes. 2020-23.

Es tracta d’un projecte de recerca europeu d’història sobre els espais d’oci, plaer i resistència de la cultura popular de les ciutats portuàries europees d’Hamburg, Goteborg, Rotterdam i Barcelona. L’Arnau Itinerant hi col·labora com a partner associat aportant al projecte el relat sobre les memòries comunitàries.

La contribució de l’Arnau Itinerant és aportar material del seu arxiu a l’exposició itinerant que es presentarà a Barcelona al MUHBA al 2023 i generar un laboratori de memòries sobre el Paral·lel. Per a dur-ho a terme al 2022 es farà el procés de treball i al 2023 es produirà la mostra on s’inclourà part de l’arxiu del Teatre Arnau i les activacions comunitàries.

Ciutats, museus i universitats implicades: Escola Universitària ERAM Girona, MUHBA, Barcelona, Rotterdam, Lisboa i Goteborg. Amb el suport d’HERA, com a part del programa Horizon 2020 “Public Spaces”. https://pleasurescapes.eu/

 

6. La Gata Perduda del Teatre Liceu

La gata perduda és una òpera de nova creació amb esperit comunitari, llibret de Victoria Szpunberg i música d’Arnau Tordera. Compta amb la participació, co-creació i col·laboració del barri del Raval, no només en la part artística sinó també en altres àrees d’aquesta producció. Els cartells han estat co-creats entre estudiants de l’Escola Massana i els creatius del Centre Ocupacional Sínia; 11 grups corals amateurs del barri interpreten el personatge del barri del Raval; el disseny del vestuari és obra de Montse Amenós, la confecció del qual és de Top Manta i Dona Kolors en col·laboració amb Goretti Puente; i el terra de l’escenografia serà el resultat de la creació de 6 artistes graffiters provinents de l’Arnau Gallery – Art Street Bcn en col·laboració amb joves d’Impulsem.

Les dues representacions tindran lloc a la Sala principal del Liceu els dies 5 i 7 d’octubre del 2022.

 

7. Jornades Drets culturals. Programa Cultura viva. Novembre 2021