Passar Revista

Parlar del teatre de revista és parlar principalment de transgressió, és posar la mirada en els fragments incomplets d’experiències humanes que conformen la cultura d’una societat, d’un poble, d’una ciutat. El punt de partida d’aquest espectacle que forma part del programa de l’Arnau Itinerant és la reconstrucció d’un espai escènic físic, històric i polític destinat a la transgressió i a la lluita contra la barbàrie. La companyia teatral LAminimaL ens proposa Passar Revista a la seva condició d’artistes i posa en focus en la transgressió com a generadora d’un nou sistema possible.

Què és la revista, avui?, ens preguntarà aquest l’espectacle multidisciplinari creat per LAminimAL. Els espectadors trobarem un seguit de personatges vagant en un teatre enderrocat, abandonat, venut, comprat, i finalment, reconquerit. I podrem endinsar-nos en cinc quadres escènics en format revista en què aquests personatges ens interpel·laran sobre el concepte de reconstrucció i sobre la necessitat de l’art en els espais mentals i físics; individuals i col·lectius de la ciutat. Els cinc intèrprets que formen el repartiment de l’obra tenen orígens diferents i provenen també de diferents disciplines, com el teatre, la dansa i la música.

Darrere d’aquesta idea hi trobem la companyia LAminimAL, nascuda a la Sala Beckett l’any 2010 com a grup d’investigació sobre Sistemes Minimalistes Repetitius. Els SMR porten el teatre a un lloc fronterer entre l’abstracció i la figuració, entre el drama i la narració. Aquesta companyia treballa perquè els espectadors -partícips i còmplices- es converteixin en coautors del significat que es produeix a l’escenari i perquè el fet teatral esdevingui en un acte d’extremada complicitat.

La coordinació artística del projecte recau en la creadora Daniela De Vecchi, el director i dramaturg Jordi Casado i l’equip de LAminimAL: Anna Berenguer, Esperança Crespí, Eloi Benet, Andrea Marinel·lo, Carles Cruces, Joan Martínez, Toni Figuera i el dramaturg i escriptor Albert Pijuan. La proposta també compta amb la col·laboració de l’escenògrafa Lola Belles, l’il·luminador Ignasi Bosch, el compositor Arthur Guidi, els coordinadors tècnics Paty Cortez i Pau Segura, així com amb l’assessorament documental de la periodista Neus Molina. Aina Juanet n’és la coordinadora de producció.

Estrena: 1, 2 i 3 de juliol a la Sala Apolo, en el marc del Festival Grec. 

Entrades  ja a la venda aquí 

Fitxa artística:

Una creació de LAminimAL Teatre
Dramatúrgia: Jordi Casado i Olivas
Direcció: Daniela De VecchiIntèrprets: Alicia Pérez-Cabrero, Andrea Marinel·lo, Eloi Benet, Neus Soler i Carles Cruces.
Composició musical: Irina Prieto
Direcció musical: Neus Soler
Arranjaments: Irina Prieto i Neus Soler
Tema: “El Despiece”  Marinel·lo/Prieto
Músics: Abril Candelas, Cidão Rodrigues i Lluïsa Barnadas
Coreografia: Alicia Pérez-Cabrero
Escenografia i vestuari: Lola Belles
Il·luminació: Albert Pastor
Assessorament i documentació: Neus Molina
Assistència de direcció: Jordi Casado i Olivas i Carles Cruces
Preparació vocal: Núria Dardinyà
Direcció tècnica i disseny de so: Rubén Ruiz
Tècnic de so: Jaume Edo
Mescles: Loris Bernot
Maquillatge i assistència d’escenografia: Filipa Campos
Ajudantia de producció: Rebeca Sánchez
Disseny gràfic: Carles  Murillo
Muntatge audiovisual: Marcelo Acunya
Fotografies: Gerard Franquesa
Enrregistrament de video: Julià Rocha
Premsa i xarxes socials: Rubén Garcia i Marc Mampel – BARC Comunicació
Comunicació: Alba Gómez – Apòstrof (Of. Tec. Teatre Arnau)
Producció estrena: Gisela Juanet
Direcció de producció: Aina Juanet
Producció: LAminimAL Teatre i  Teatre Arnau amb el suport de la Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
LAminimAL som: Eloi Benet, Cris Codina, Esperança Crespí, Carles Cruces, Daniela De Vecchi, Toni Figuera, Andrea Marinel·lo, Joan Martínez Vidal, Albert Pijuan i Lionna.
Agraïments: Aina Araez Pérez, Clara Asin, Ignasi Bosch, Rodrigo Cuevas, Núria Dardinyà, Glories Cabareteres (Gloria Martínez i Marta Bernal), Gisela Juanet, Lluís Juanet, Larry’sccl, Merche Mar, Javier Marinel·lo, César Martínez, Ana María Montero, Nau Ivanow, Vidda Priego, La Prohibida, Escola de músics del Raval i JPC, Roc Ramoneda, Alberto Reguera, Gloria Ribera, Carles Salas, Anna Santamaria Garcia, Pau Segura, José Sanchis Sinisterra, Pau Segura, Sheila Valle i Viu el Teatre.