Notícies

Inici » Notícies

Ciència de proximitat

El coneixement científic no es restringeix als laboratoris. El medi ambient, la salut, la tecnologia i la recerca també compten amb altres escenaris i actors: els barris, les escoles, els espais verds, els equipaments. Estigues al dia de l’actualitat científica de proximitat, d’allò que passa a prop teu i no et pots perdre.

E.g., 23/01/2020
E.g., 23/01/2020

El Districte inaugura una placa commemorativa al científic Joan Oró

16 gener 2020

La descoberta del faristol al bioquímic català es va fer dijous a la tarda, davant l’edifici de travessera de les Corts, 272, on hi va viure els darrers anys de vida.

Llegir més

Residència a la Fabra i Coats de l’artista guanyadora del premi Collide International

16 gener 2020

Art i ciència. Després d’una primera residència de dos mesos al CERN, Rosa Menkman inicia la seva estada d’un mes a Barcelona.

Llegir més

Barcelona declara l’emergència climàtica

15 gener 2020

Emergència climàtica. El decret d’emergència climàtica és un compromís ciutadà i institucional per adaptar la ciutat i mitigar la crisi climàtica.

Llegir més
Premis

Iniciatives tecnològiques que milloren la qualitat de vida de la gent gran

15 gener 2020

Tecnologia. Un robot personal i un dispositiu per fomentar la interacció amb l’exterior reben el premi 5G.

Llegir més

Crida al port i l’aeroport per actuar davant l’emergència climàtica

14 gener 2020

Emergència climàtica. Les propostes inclouen eliminar els vols curts, gravar l’ús dels combustibles més contaminants i fomentar l’ús d'energies renovables, entre altres.

Llegir més

Barcelona accelera la implantació de l’Agenda 2030

14 gener 2020

L’Agenda 2030 és el resultat d’un acord assolit l’any 2015 pels 193 estats membres de les Nacions Unides i que es concreta en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Llegir més

Barcelona aposta per potenciar la biodiversitat urbana

14 gener 2020

biodiversitat. La varietat d’espècies a les ciutats contribueix a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, motiu pel qual l’Ajuntament de Barcelona empren diverses accions per potenciar-la

Llegir més

Impliquem l’alumnat per combatre l’emergència climàtica

13 gener 2020

En el marc de les “Subvencions pel clima”, l’Institut Pau Claris, la fundació Ersília, l’Ajuntament de Barcelona i la UPC ofereixen un recurs educatiu amb l’objectiu de crear consciència sobre l’emergència climàtica.

Llegir més

Festa de l'Educació Ambiental a la Fàbrica del Sol

13 gener 2020

El proper diumenge 26 de gener se celebra el Dia Mundial de l'Educació Ambiental i l'equipament organitza una celebració especial que inclourà activitats per a totes les edats.

Llegir més

Pàgines