Tornar

Alguns dels monstres imaginats.

Monstres que traspassen mars i murs

Un joc creatiu en família vinculat a l’exposició ‘Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides’, del Museu Marítim.

La contemplació i la pràctica artístiques són una excel·lent teràpia per superar l’angoixa i altres trastorns anímics. Per aquest motiu, i responent al seu compromís social, el Museu Marítim de Barcelona acull una exposició nascuda del projecte Traspassant Murs de la Fundació SETBA, una entitat que treballa per apropar l’art a col·lectius en risc d’exclusió i que va oferir a nois d’un centre d’internament l’oportunitat de pintar un mural amb el mar (frontera però, també, espai de llibertat) com a teló de fons i inspiració.

Vinculant-la a aquesta mostra, el museu ha organitzat Monstres que traspassen mars i murs, una activitat familiar que estimula igualment la imaginació dels i de les més joves de la casa. La proposta és suggeridora: aquest joc convida les i els participants a fer un cadàver exquisit (le cadavre exquis inventat pels surrealistes) a partir dels dibuixos exposats a Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides. És a dir, cada participant del grup familiar compondrà un dibuix sense saber quins han fet els altres, i després els posaran en comú.

Per jugar a Monstres que traspassen mars i murs n’hi ha prou en acostar-se al Marítim i demanar a recepció el material per desenvolupar-lo, un full on podreu deixar constància dels vostres monstres. El més recomanable, però, és visitar primer l’exposició i observar com és el mar vist per uns joves privats de llibertat: és probable que, d’aquesta manera, entreveieu fàcilment els monstres que s’amaguen sota l’aigua.

Monstres que traspassen mars i murs és una activitat participativa i creativa, però també profundament reflexiva.

Data de publicació: Dijous, 23 Desembre 2021
  • Comparteix