Aquest lloc web fa servir cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència de navegació, i oferir continguts i serveis d’interès.

En continuar la navegació entenem que s’accepta la nostra política de cookies.

Tornar

Cartell de l'11a edició del Sâlmon

El Sâlmon esdevé un espai de reflexió sobre les arts vives

El festival, que s'estendrà al llarg de tot l'any i té nous comissaris, vol ser un punt de trobada entre agents del context local i internacionals i presentar una perspectiva crítica de la pràctica escènica contemporània. 

L'11a edició del Sâlmon, el festival d'arts vives de Barcelona, tindrà poc a veure amb les que l'han precedit i amb les que vindran. L'esdeveniment durarà de març a desembre de 2023 i es concep com una estructura de producció i investigació amb una temporalitat dilatada, on hi haurà diferents moments públics al llarg de l'any. És l'aposta que fan els nous comissaris, Andrea Rodrigo i Néstor Garcia, que manifesten: "Entenem el festival com un marc de recerca des del qual proposar espais i punts de trobada entre l’escena local i altres agents estatals i internacionals, i volem presentar una perspectiva crítica i actual que aprofundeixi els discursos i reculli les tendències de la pràctica escènica contemporània". Un dels motius d'aquesta iniciativa, diuen, és recollir gestos performatius desenvolupats en diferents àmbits atenent a la tendència creixent dels artistes a treballar en diversos formats.

Els comissaris també han informat que el 2024 el Sâlmon durarà dues setmanes i es farà al febrer. Per tant, l'edició de 2023 serà extraordinària, amb l'objectiu de respondre a la pregunta: com es pot mantenir una pràctica artística sostinguda durant l'any? Inclourà un programa públic i proposarà diferents formats com ara les coproduccions, el suport a col·lectius locals, un grup d’estudi o una línia editorial. El programa públic engegarà dijous 17 de març amb la projecció al cinema Zumzeig i conversa posterior del documental The Art of Movement, de Boglárka Börcsök i Andreas Bolm. El 10 de maig hi haurà una conferència performativa de la investigadora i comissària Isabel de Naverán al Centre Cívic Sandaru, i els "Dimecres de so i cos" del Santa Mònica acolliran aquell mes dues accions: No hay acto creativo de Norberto Llopis, i Shanshui Pixel Scenes: poesía digital y estética de videojuegos retro de Paloma Chen. Alguns altres artistes i investigadors que participaran en algun dels contextos del Festival Sâlmon al llarg de l'any són Cascades, Los Detectives, Claudia Pagès, Bryana Fritz, Ferran Mesa, Harald Beharie, Slow Reading Club o Alex Baczyński-Jenkins.

El festival l'organitza Sâlmon Associació Cultural amb l'impuls de l'Ajuntament de Barcelona. Tota la informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 15 març 2023
  • Comparteix