Tornar

Prestige

20 anys de la catàstrofe del Prestige

Una exposició per conèixer i recordar un dels desastres ecològics més gran dels nostres temps.

Fa vint anys d’una de les catàstrofes més desastroses de la costa de la península Ibèrica. El 13 de novembre de 2002 el vaixell petrolier Prestige va provocar l’abocament de cru al mar i la seva arribada a la costa gallega, la qual causà la desgràcia ecològica més gran del país. Amb motiu del 20è aniversari d’aquest esdeveniment, el Museu Marítim presenta una exposició sobre el que va succeir. De l'11 de novembre al 18 de juny podreu visitar Prestige: crònica d’una catàstrofe a l’Espai Mirador de l’equipament.

Aprofundim en el que va passar. El vaixell navegava a 28 milles de la costa de Fisterra, carregant 77.000 tones de fueloil dens sota un temps advers amb fortes ventades. Un cop de mar va provocar l'obertura d’una bretxa al costat estribord de l’embarcació. A causa del temporal, l’escletxa es va anar fent cada vegada més gran i va acabar abocant el combustible a l’aigua. Amb el pas del temps, mentre el bot anava enfonsant-se, el material va arribar al litoral de la zona. Durant aquells dies, més de 300.000 persones es van mobilitzar a causa de l’accident i un moviment voluntari sense precedents va intentar revertir la situació.

El Museu Marítim presenta aquesta exposició abordant el desastre des d’una perspectiva ecològica i ecologista. Mostra una valoració de les conseqüències que va suposar el Prestige per a l’entorn, l’estabilitat de les comunitats pesqueres i posa èmfasi en la sostenibilitat, la necessitat de les energies renovables i les pràctiques regulades i curoses amb el medi ambient.

Una exposició per no oblidar les males praxis del passat i perquè les generacions més joves descobreixin l’impacte real dels residus contaminants a la biosfera. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 18 novembre 2022
  • Comparteix