Tornar

 Fotografia d’una aquarela de Laura Zuccaro.

Les aquarel·les de Laura Zuccaro arriben a Chiquita Room

El pròxim dijous 18 d’abril s’inaugura Spirito portatile, la primera mostra individual de l’artista argentina a la galeria d’art.

La creació artística de Laura Zuccaro (Buenos Aires, 1977) és pausada, austera, delicada i intuïtiva. Ara, teniu l’ocasió de descobrir la seva obra a Spirito portatile, una mostra que neix de l’exploració de l’espai primordial i la seva forma portable, tant en l’àmbit material com l’espiritual. Fins al 15 de juny a Chiquita Room

A través d’una sèrie d’aquarel·les que retraten estructures modulars i de la construcció d’un contenidor per transportar objectes personals, provisions, aprenentatges i experiències, Zuccaro investiga exercicis de plegament i desplegament amb l’objectiu de crear-se una recambra disponible, pròpia, íntima i vital.

La seva obra sorgeix de l’exploració del color, l’espai i la forma. L’artista utilitza tècniques diverses com el dibuix, el collage, la fotografia o la pintura, sota un control estricte de la composició i dels temps necessaris de cada material. Zuccaro es dedica a crear trobades que estimulin i acullin la subjectivitat de la mirada, evitant narratives adoctrinadores i amb la intenció de cocrear ressonàncies. Per això que crea imatges o artefactes que tendeixen a situar-se al límit de l’abstracció. 

L’artista s’ha format en Belles Arts a l’Instituto Universitario Nacional del Arte de Buenos Aires i la Universitat de Barcelona, i s’ha especialitzat en gravat i litografia per l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja. A més, ha participat en exposicions i fires internacionals com Future Fair New York, Untitled Art Fair Miami o SWAB, entre d’altres. L’any 2022 va col·laborar al projecte educatiu Espai C a l’Escola Miralletes, amb Chiquita Room com a entitat mediadora.

Si voleu descobrir l’univers de Laura Zuccaro, podeu visitar la mostra Spirito portatile, del 18 d’abril al 15 de juny. L’horari de la galeria d’art és de dimarts a divendres, de 12 h a 20 h, i els dissabtes, d’11 h a 15 h, amb entrada gratuïta. Si voleu obtenir més informació, podeu consultar la pàgina web de Chiquita Room.

Data de publicació: Dimarts, 16 Abril 2024
  • Comparteix